Samen anderen laten stralen!

21 oktober 2019

Match

Wanneer je door omstandigheden al een tijdje geen werk hebt, dan kan je wel een steuntje in de rug gebruiken. Soms word je onzeker en wordt de drempel om te solliciteren steeds groter. Dan is het fijn dat er een aantal ondernemers zijn die je willen helpen met het vergroten van je zelfvertrouwen en jouw zoektocht naar werk.

Die ondernemers zijn er te vinden in het netwerk van Samen in de regio. Hair & Beauty Lounge, De Kringloper en Gijs Proost Fotografie hebben de krachten gebundeld en zijn met het aanbod gekomen om een geselecteerde groep kandidaten een metamorfose aan te bieden. Zo gezegd, zo gedaan. Samen in de regio heeft contact opgenomen met Werkcentrum Brabantse Wal en zij hebben kandidaten geselecteerd vanuit het lopend inspiratieprogramma.

Vanmorgen werden deze kandidaten gastvrij ontvangen bij De Kringloper in Bergen op Zoom. De winkel had ook een metamorfose gekregen. De medewerkers hebben in het weekend de winkel anders ingericht, pashokjes gemaakt en gezorgd voor een maximaal aanbod van kleding, schoeisel en accessoires. Hierdoor was er voldoende keuze. Voor de kapper en fotograaf waren speciale hoeken ingericht.

Na de training van Roel en Patrick stond het team van Hair&Beauty Lounge klaar om de kandidaten te voorzien van een nieuw kapsel. Met hun professionele aanpak werd er geknipt, haren gekruld of opgestoken. Uiteraard werd rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de kandidaten. En of het toeval was of niet, in de kappershoek hing een bord met de tekst: ”er is altijd een reden om te lachen”. Nou inderdaad, iedereen verliet de stoel met een grote glimlach op weg naar de fotograaf. Dat kwam goed uit, want je staat zoveel mooier op de foto met een glimlach.

 

 

 

In de fotohoek werd van elke kandidaat een prachtige foto gemaakt. Dit kun je wel aan Gijs overlaten. Iedereen kreeg de gelegenheid de beste, mooiste foto te kiezen. Deze foto is bestemd voor ieders cv. Daarnaast wordt de foto gebruikt voor persoonlijke visitekaartjes, die de kandidaten op 7 november kunnen gebruiken in de gesprekken met werkgevers tijdens Meet & Greet All Inclusive.

 

 

Tijdens de training zijn alle zaken aan bod gekomen, kleding, houding, gedrag, handdruk en vooral ook het besef dat de eerste 2 minuten bepalend zijn voor de rest van het gesprek. Echt heel nuttig om te weten. Toch zeker wanneer je daar zelf iets aan kan doen. Hierdoor kun je zorgen voor een goede eerste indruk bij een sollicitatiegesprek.

Een waardevolle ochtend, waarin veel ruimte was voor persoonlijke aandacht, er rekening is gehouden met persoonlijke wensen en waar men de kans had een volledige kledingset te kiezen afgestemd op uiterlijk stijl en persoonlijkheid.

In hetze;fde programma gingen ervaringsdeskundigen van tanteLouise en De Kringloper in gesprek met de kandidaten. Herkenbare verhalen van mensen die het

We zagen de kandidaten stralend en vol zelfvertrouwen naar huis gaan. Blij met de adviezen en nieuwe kleding en goed voorbereid op de ontmoeting met werkgevers op 7 november.