Rotary organiseert ‘Meet & Greet the Professional’

30 november 2022

Match

Rotary Bergen op Zoom is initiatiefnemer van mooie projecten voor een ander, vaak gaat het om activiteiten in de buurt en vind je hen achter de schermen. Met het project ‘Meet & Greet the Professional’, wat zij organiseren voor vijfde- en zesdejaars leerlingen van MollerJuvenaat hadden ze een mooie vraag voor het netwerk van Samen in de Regio.

Een plek om binnen te kijken

Een van de leerlingen, Milou, zou graag eens een dag meelopen in de Jeugdzorg, later wil ze graag werken met kinderen met psychische problemen en verslavingen. Meekijken in de spreekkamer bij gesprekken of groepsprocessen is moeilijk vanwege privacy-redenen. Rotary vroeg ons of wij een partner konden vinden die kinderen begeleidt. Een plek waar Milou eens binnen zou mogen kijken.

Een natuurtalent

Milou was van harte welkom bij Marion Elich van Linked by ME. Zij bieden begeleiding van jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische aandoening (ASS, ASHD) en/of een verstandelijke beperking. Milou draaide een dag mee op de dagbesteding en Marion was onder de indruk: “Milou maakte heel natuurlijk contact, zag de deelnemers en hun zorgvraag en speelde hier op een natuurlijke wijze op in. Mocht Milou het leuk vinden en tijd hebben om bij ons vrijwilliger te worden dan is ze van harte welkom.”

Ontdekken wat bij je past

Het is op de eerste plaats een opsteker voor Milou, dat je zo’n goede indruk maakt. Maar ook is deze oriëntatie een belangrijke bevestiging dat het werk in die richting bij haar past. En raakt zij extra gemotiveerd voor een vervolgopleiding. We wensen Milou veel succes bij het behalen van haar examen op het MollerJuvenaat én bij haar nieuwe studie.

Wil je met jouw organisatie of bedrijf ook leerlingen en studenten een kans bieden zich goed te oriënteren, laat het ons weten. Wij kunnen zorgen voor de juiste verbindingen!