Rabobank vrijwilligersdag

21 juli 2014

Match

Zaterdag 17 mei vond de eerste Rabobank Vrijwilligersdag plaats, waarbij medewerkers van Rabobank Het Markiezaat een dag vrijwilligerswerk hebben gedaan in Bergen op Zoom en Steenbergen.  In eigen tijd hebben zij zich gedurende de dag ingezet voor een ander.

Samen Sterker
‘Samen sterker’is de naam voor de Rabobank Vrijwilligersdag die de lokale Rabobanken jaarlijks organiseren. De twaalf Rabobanken uit de kring Zuidwest Nederland richten zich vanaf 2014 in het bijzonder op het stimuleren van de zorg en leefbaarheid in de regio. Tijdens de  vrijwilligersdag hebben zij letterlijk de handen uit de mouwen gestoken.

Door de inzet van Samen in de Regio en Connie Zagers, vrijwilligerscoördinator van Stichting TanteLouise- Vivensis zijn er diverse  activiteiten tot stand gekomen. De medewerkers hebben elkaars krachten gebundeld en diverse initiatieven ondersteund, zo hebben zij residentie Moermont geholpen met het in elkaar zetten van oppottafels en het vullen van bloembakken. De dag stond ook in het teken van mensen in het zonnetje zetten, zo zijn de bewoners van de Jacquelineflat en woonzorgcentrum Catharina eens flink in de watten gelegd. Na een heerlijke wandeling met de medewerkers van de bank zijn zij verwend met een high tea of een lunch. Een fijne dag  dankzij de vrijwillige inzet van Rabobank Het Markiezaat!

Samen bereik je meer
De vrijwilligersdag laat iedereen ervaren hoe laagdrempelig en leuk het is om vrijwilligerswerk te doen en het brengt iedereen dichter bij elkaar. Bovendien maakt de Rabobank zo haar coöperatieve betrokkenheid en onderscheidend vermogen meer zichtbaar en voelbaar. Samen bereik je nou eenmaal meer dan alleen!

Sportieve inzet
De Rabobank zet zich al meer dan 15 jaar in voor sport in Nederland. Zo ook tijdens de vrijwilligersdag, medewerkers konden zich inzetten voor een sportief project, samen met mensen met een beperking zijn zij gaan midgetgolfen. Met in totaal 65 deelnemers vanuit de zorginstellingen SDW en S&L Zorg hebben zij een sportief spelletje midgetgolf gespeeld op de golfbaan in Bergen op Zoom.  Ook heeft Rabobank Het Markiezaat zich ingezet voor het EK voor gehandicapten, wat zal plaatsvinden in juni. Om het EK meer onder de aandacht te brengen hebben zij een promotieteam opgezet en diverse flyers in- en rondom Bergen op Zoom uitgedeeld.

Culinaire inzet
Het draaide die dag niet alleen om het ondersteunen van activiteiten, er moest ook daadwerkelijk gewerkt worden. Bij Stichting Fort Smakelijk stond een culinair project op de agenda. Rabobank Het Markiezaat bestelde maar liefst 100 couverts voor minder bedeelden, voor deze mensen hebben de medewerkers met behulp van de eigen chefs bij Fort Smakelijk een heerlijk drie-gangen diner gekookt en uitgeserveerd.

Bij TanteLouise-Vivensis en bij SDW Steenbergen stonden pannenkoeken op de menukaart. Samen met de bewoners van de woonzorgcentra hebben de medewerkers pannenkoeken gebakken. Dankzij de inzet van Stichting Fort Smakelijk, TanteLouise-Vivensis en Rabobank Het Markiezaat kon die middag iedereen genieten van een culinaire verwennerij!