Rabobank biedt helpende hand

16 mei 2017

Match

Verspreid over heel Zuidwest-Nederland gingen op zaterdag 13 mei honderden Rabobank medewerkers aan de slag als vrijwilliger. In Zuidwest-Brabant gingen zo’n 60 personeelsleden van Rabobank Zuidwest-Brabant op pad om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Dit jaar konden zij bij TanteLouise in Bergen op Zoom en bij Zorgboederij De La Vie in Roosendaal terecht.

Zorg en leefbaarheid
Acht Rabobanken uit Zuidwest-Nederland hebben de handen ineen geslagen om een positieve bijdrage te leveren aan de zorg en leefbaarheid in hun regio. Naast het ondersteunen van verschillende initiatieven, gaan de Rabobank medewerkers zelf aan de slag als vrijwilliger. Het doel van de dag is om mensen te laten ervaren wat vrijwilligerswerk is. En hopelijk verlaagt dat ook de drempel om in de toekomst individueel (en structureel) vrijwilligerswerk te gaan doen.

Aan de slag
Er waren activiteiten waar het ging om ‘fysiek klussen’, zoals het maken van diverse infoborden voor de zorginstelling. Maar in de middag draaide het juist om de ontmoeting, zo werd er een uitstapje georganiseerd voor de bewoners van Residentie Moermont. Met 15 collega’s zijn er 28 informatieborden gemaakt. Onder leiding van een van de bewoners is er geschuurd, gezaagd en geschilderd met magneetverf. Een leuke en nuttige klus en mooi om te zien dat de bewoners er echt wat aan hebben. De borden komen op elke afdeling van Residentie Moermont te hangen, zodat de bewoners op de hoogte kunnen blijven van belangrijke zaken. “We hebben hard gewerkt en zeker zo hard gelachen met elkaar en de bewoners” aldus Joost van de Graaf, één van de Rabobank vrijwilligers. In de middag is een team medewerkers met de bewoners gaan wandelen. Met het zonnetje erbij werd ook deze activiteit een succes en enorm gewaardeerd door de bewoners.


Een dag vrijwilligerswerk doen in de regio

Ieder jaar wordt er een Vrijwilligersdag georganiseerd en steken vele Rabobank medewerkers een handje uit. Ook dit jaar bundelden De Roosendaalse Uitdaging en Samen in de Regio haar krachten voor dit project. Beide organisaties staan voor het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in haar eigen regio. Voor de Rabobank gingen zij op zoek naar aantrekkelijke klussen in Roosendaal en Bergen op Zoom.