Pssst… Fiets hebben?

1 november 2022

Match

“Ik heb nog twee fietsen staan. Kunnen jullie daar iets mee?” Dat bericht kregen wij van Wouter Melkert van Plek voor Gesprek. Natuurlijk weten wij altijd wel een geschikte bestemming voor zo’n spontaan aanbod! Bij Curio isk hebben ze een fietsenwerkplaats, dus wij namen contact op met de conciërge.

Hartstikke mooi!

Wouter liet weten dat hij even vervoer moest regelen, maar dat hij ging zorgen dat ze op de locatie zouden aankomen. Gérard Oirbans van Curio isk reageerde heel enthousiast: “Het zijn hartstikke mooie fietsen! Daar hoeft de werkplaats nauwelijks iets aan te doen.”

Fietsles op school

De nieuwe eigenaars zullen leerlingen en hun families van Curio isk zijn. Als onderdeel van hun inburgering, leren zij op school ook fietsen en krijgen ze uitleg over verkeersregels in Nederland. Dat gaat vast goedkomen op deze mooie fietsen!

Meer bewegingsvrijheid

Wouter is blij dat hij weer anderen blij maakt. “Ik vind het fijn dat iets wat voor mij maar een kleine moeite is, iemand anders meer bewegingsvrijheid geeft. Fietsen is voor mij zoiets vanzelfsprekends. Leuk dat we dit nu voor een ander ook mogelijk kunnen maken.”