Proefjes doen met de nieuwe meester

7 oktober 2019

Match

“Leuk, we gaan proefjes doen! Bent u onze nieuwe meester?” Als Reinout van Zevenbergen samen met drie collega’s van Cargill Bergen op Zoom op basisschool de Krabbenkooi een gastles geeft, krijgen zij een enthousiast ontvangst van de leerlingen. En eigenlijk is het team van Cargill net zo enthousiast. “We hebben leuke collega’s hoor, maar zo’n warm welkom dat gebeurt niet vaak”, laten ze met een knipoog weten.

Leuk leren met proefjes
Cargill, bijna iedereen kent de naam in Bergen op Zoom, maar wat gebeurt er op het bedrijf en hoe werkt dat? Dat is minder bekend. Niet met een ingewikkelde scheikunde-les. Wel met leuke proefjes in de klas ontdekken de leerlingen van groep 7 en 8 wat Cargill maakt uit tarwe. Ook komen ze te weten wat voor werk je allemaal kunt doen bij Cargill. Leerzaam en leuk.

Een groener schoolplein
En terwijl de gastles bezig is, steken de andere Cargill collega’s de handen uit de mouwen op het schoolplein, een extra cadeautje ter gelegenheid van World Earthday, eigenlijk was dat op 22 april. Maar speciaal voor de Krabbenkooi is dat dit jaar ook op 4 oktober. Hun wens een ‘groener’ schoolplein gaat in vervulling. Dankzij het team van Cargill is het schoolplein inderdaad een stukje  ‘groener’ met bamboe en heide in grote bakken en houten bankjes op het schoolplein.

Wij vragen ons af wie er deze dag bij de Krabbenkooi niet zo blij is als een kind. Een gastles, een groener schoolplein en een leuke werkdag!