Pompejus toren, maatschappelijk betrokken!

9 april 2018

Match

Onze toren Pompejus, een schitterend resultaat van een jarenlange, intensieve samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs en organisaties. Wij en veel van onze partners hebben een significante bijdrage geleverd aan de realisatie van dit icoon Pompejus, Onze Toren op Fort de Roovere in Halsteren is zaterdag 24 maart feestelijk geopend.

Niet zomaar een uitkijktoren
Zo kunnen er exposities in worden gehouden en kunnen er voor op de terre openluchtvoorstellingen plaatsvinden. De toren is 30 meter. Om de top te bereiken moeten er 129 traptreden worden beklommen met als resultaat dat er over de gehele Brabantse wal uitgekeken kan worden. Bijzonder is dat iedereen torenonderdelen kan kopen.

Samenwerken
Het bouwproces van Pompejus is  op een bijzondere manier ingevuld. 3 lokale aannemers waaronder onze partner De Kok Bouwgroep stonden voor: bouwen en binden door samenwerken, sociale betrokkenheid, flexibiliteit en bouwen aan een sterkere samenleving. Samen droegen zij de eindverantwoordelijk en onder hun leiding konden leerlingen uit de bouw, installatietechniek en elektrotechniek ervaring opdoen.

Verantwoordelijk voor de bouw was het bouwteam bestaande uit de gemeente, de architect en de aannemers. Dit team stuurde het proces aan dat uiteindelijk tot realisatie van de toren en de objecten op het Fort heeft geleid.

Maatschappelijk verantwoordelijk!
De toren is gebouwd door zoveel mogelijk lokale partijen te betrekken bij de realisatie. Onze partner Bouwmensen was vanaf de start hierbij betrokken. Evenals CargillRicohBureau DubbelstraatP. JansenRabobankMepavexvan der Vlugt accountants en stichting Samen Werken.

Er is een projectteam gevormd om dit mogelijk te maken. Dit projectteam bestaat uit: de gezamenlijke aannemers, de architecten, BouwmensenSamen in de RegioGemeente Bergen op Zoom en vele vrijwilligers.