Pennen en schriften in de kerstboom?

18 december 2020

Match

Schoolspullen heb je het hele jaar door nodig. Maar in de supermarkten maken ze in december toch liever plaats voor ander seizoensgoed. Weggooien is natuurlijk zonde, weggeven is veel hipper en veel leuker: het is leuk om te geven en leuk om te krijgen. En vaak heb je geen idee hoeveel mensen je blij maakt.

Bij Samen in de Regio kregen we een seintje van onze ‘benedenburen’ in het kantoorpand aan de Rooseveltlaan. Toen zij hun kandidaten bezochten die bij Albert Heijn in Putte aan het werk zijn, kwam het gesprek ook op de schoolspullen. Het stond in de weg, maar moest wel een goede bestemming krijgen. Schriften, pennen, etuis en nog van alles. Wat er gebeurt bij Samen in de Regio valt op, want onze benedenburen dachten direct aan ons netwerk. “Ik kan me niet voorstellen dat deze spulletjes via jullie geen goede plek krijgen”, Edwin Elfrink, de onderbuurman, rekende op ons.

Ben je jarig, dan krijg je cadeautjes
En wij bij Samen in de Regio dachten meteen aan de cadeautjesbank van Kip&Apie. De plek waar kinderen die zijn uitgenodigd voor een kinderfeestje, maar niet veel extra’s hebben voor het kopen van cadeaus, voor een prikkie of helemaal niets, een cadeautje uitzoeken voor hun vriendje of vriendinnetje. Want zo wil je graag voor de dag komen als je naar een feestje gaat.

Iedereen blij
Dus wie maken we allemaal blij met deze schoolspullen, die in december in de weg stonden: een trotse kandidaat bij AH die de spullen verzamelt voor een goede bestemming. Kip&Apie die de collectie van de cadeautjesbank kan uitbreiden. De kinderen die mét cadeau naar een feestje kunnen en de jarige! En ook Edwin, onze onderbuurman wordt er blij van.

Goed om te bedenken, wat je teweeg brengt met een beetje extra aandacht.