Stayokay

Ondernemers / bedrijfsleven

Over Stayokay

Stayokay Bergen op Zoom ligt middenin een ruim en groen bosterrein vlakbij het spectaculaire klimbos.

In het supermoderne én duurzame hoofdgebouw bevindt zich een moderne bar, een zithoek en een prachtig terras. De slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. Op het terrein van het hostel vind je ook 11 appartementen; elk met een eigen badkamer, woonkamer en een buitenplaatsje met picknicktafel.

Stayokay Bergen op Zoom ‘ademt’ duurzaamheid. Het gebouw is zo ontworpen dat het in de toekomst gemakkelijk verbouwd of zelfs helemaal uit elkaar gehaald kan worden. Ook is er goed nagedacht over de regulering van warmte. Zo houdt het gebouw zichzelf koel op warme dagen en houdt het warmte vast in de koude wintermaanden. Het gebouw is zo ingericht dat zo min mogelijk kunstlicht gebruikt hoeft te worden. De lichten die wel in het gebouw te vinden zijn gaan pas aan als er iemand in de buurt is.

Ook de inrichting is duurzaam: zo zijn de meubels tweedehands of gemaakt van bamboe en zijn de gordijnen van hennep. Bamboe en hennep zijn beide duurzame alternatieven die minder water nodig hebben en dus ook beter voor het milieu zijn. Natuurlijk zijn er ook zonnepanelen te vinden op het dak. Deze mogen zeker niet ontbreken!