Mijn Wereldkeuken

Ondernemers / bedrijfsleven

Over Mijn Wereldkeuken

Mijn Wereldkeuken is een integratieproject van Stichting Study Circles Nederland. Hun doel is culturen dichter bij elkaar te brengen. Ze organiseren multiculturele kookavonden waar mensen van verschillende landen hun culinaire tradities met elkaar delen. Zij zien zo mensen verbindingen maken en laten vriendschappen ontstaan.

Koken en kennismaken

Tijdens het koken leren Nederlandse deelnemers niet alleen de traditionele gerechten van het themaland bereiden, ze leren ook andere culturen kennen. Mijn Wereldkeuken streeft ernaar om meer begrip en acceptatie voor migranten te creëren en ze te steunen in hun reis naar integratie.

Welkom voelen

Wie (recent) naar Nederland is verhuisd of al wat langer hier woont en moeite heeft met integreren, en/of Nederlanders die open staan om andere culturen te leren kennen, zijn welkom bij Mijn Wereldkeuken.

Vluchtelingen en migranten die deelnemen aan de kookavonden kunnen zo nieuwe contacten leggen en misschien wel vrienden maken. Zo geven ze ook een beetje cultuur vanuit hun moederland aan anderen mee. Ze voelen zich dan meer welkom in een nieuwe samenleving en dat zorgt voor meer diversiteit in de maatschappij en stimuleert integratie.