Gebouw-T

Ondernemers / bedrijfsleven

Over Gebouw-T

Gebouw-T is hét poppodium van Bergen op Zoom en omgeving. Met concerten van (inter)nationale topartiesten, dance-events, festivals en meer.

In 2010 veranderde een monumentaal pand aan het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom tot een professioneel podium voor popcultuur. Op 20 januari 2011 opende Gebouw-T officieel haar deuren. In het logo van het poppodium zit een hoefijzer rond de letter T. Dat herinnert aan de manege die lang geleden in dit gebouw aan de Blokstallen was gevestigd. Ook die luisterde naar de naam Gebouw-T. De buitengevel van het historische gebouw is grotendeels gespaard, binnenin is op de historische spanten op de zolder na, alles veranderd. De foyer en grote zaal (capaciteit: 700 bezoekers, als ook het balkon opengesteld wordt) zijn gebouwd met slechts één doel: een broedplaats worden voor hedendaagse podiumkunsten.

Naast concerten, dance-events en themafeesten richt Gebouw-T zich ook op taken die los daarvan ook doordeweeks het gebouw een functie verschaft. Binnen de muren van Gebouw-T zijn de kantoren van de dagelijkse leiding en de programmering van de zaal zelf, maar ook oefenruimtes, een opnamestudio en faciliteiten voor de MBO-opleiding podium- en evenemententechniek van Curio Nobellaan 50 gevestigd.

Zoals de meeste poppodia kan ook Gebouw-T niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn onder meer werkzaam achter de bar, in de garderobe en bij de kassa.

Over Gebouw-T

http://www.gebouw-t.nl/
Wilhelminaveld 96 4611 WJ Bergen op Zoom

Waarderingslabel

36

Matches

Bekijk matches van alle partners