De Ouwe Tol

Maatschappelijke organisaties

De Ouwe Tol is een zorgboerderij aan de rand van Bergen op Zoom, richting Hoogerheide. Door structuur te bieden en vertrouwen te geven, zorgen zij ervoor dat ieder op zijn eigen manier kan deelnemen aan de samenleving en zichzelf kan zijn.

Initiatiefnemers

Het initiatief voor het starten van de zorgboerderij komt van Emmy Franken en Lizet van Meel. Emmy was WMO consulente en Lizet was werkzaam als wijkverpleegkundige in de
thuiszorg. De dagbesteding die zij aanbieden is ontspannen, kleinschalig, huiselijk, laagdrempelig en  middenin de natuur. Het terrein is toegankelijk voor rollator en scootmobiel.

Visie

Iedereen doet mee, met of zonder beperking. Iedereen is uniek en heeft mogelijkheden. Bij de Ouwe Tol gaan ze uit van deze mogelijkheden. Ze zijn van mening dat jong of oud, met of zonder beperking iets positiefs voor elkaar kunnen beteken door samen te werken en elkaar te ontmoeten.

Missie

Emmy en Lizet willen met onze boerderij, deelnemers in hun leven weer een zinvolle daginvulling geven om ze zo weer een perspectief te bieden. Voor de een betekent dit een tijdelijke werkplek waarin hij of zij zijn structuur en ritme weer terugvindt en voor de andere een dagbesteding voor langere termijn waarin men sociale contacten kan opbouwen, dagritme en weer levensvreugde vindt.

Over De Ouwe Tol

https://www.deouwetol.nl/
Antwerpsestraatweg 603 4625 AC Bergen op Zoom

Waarderingslabel

5