Over ons

Verbinden en samenwerken zit in onze genen en elke dag zien we wat voor moois het oplevert. Wij zijn met veel enthousiasme de intermediair in maatschappelijke betrokkenheid op de Brabantse Wal voor betrokken ondernemers, maatschappelijke organisaties, overheid, zorg en onderwijs. Zij zijn onze partners die actief betrokken zijn bij de regio.

Al die partners kunnen verrassend veel voor elkaar betekenen. Bij Samen in de Regio geloven we in het betekenisvol ondernemerschap. Het gaat om een gezonde balans tussen geld verdienen en maatschappelijke problemen oplossen. Het streven naar welzijn (kwaliteit van leven) en welbevinden (individueel geluk) wordt net zo belangrijk als het streven naar welvaart.

Dit doen we niet omdat het moet of omdat het mooi staat, maar omdat we het willen. Iedereen is erbij gebaat dat we de lokale economie versterken, onze voetafdruk verkleinen en zorgen voor korte, directe verbindingen. Maatschappelijke betrokkenheid en samen van betekenis zijn zorgt voor een regio waarin het fijn leven, wonen en werken is.

Dit doen we door de partners met elkaar te verbinden tijdens onze evenementen, maar ook door actieve inzet op maatschappelijke thema’s, zoals arbeidsparticipatie, taal en de betekeniseconomie. Kennis, helpende handjes en materialen worden met grote regelmaat uitgewisseld en partners zetten zich gezamenlijk in voor projecten. Deze matches leiden tot duurzame samenwerkingen. De matches hebben veel meer impact dan alleen het feit dat ze met gesloten beurzen tot stand komen en een goed gevoel opleveren.

We zijn trots op wat partners samen bereiken en we laten graag zien hoe betrokken ondernemen een nieuwe dimensie geeft aan de dagelijkse werkzaamheden. Medewerkers werken graag bij bedrijven of organisaties die iets extra’s doen voor de wereld om hen heen. Het verhaal van de partners komt aan bod inpartner in de spotlight. Om dat verhaal te vertellen, zetten wij al onze beschikbare kanalen en media in.

We denken graag mee met bedrijven en organisaties die van betekenis willen zijn en nodigen iedereen uit om aan te sluiten bij ons geweldige netwerk. Samen met onze partners zetten we ons in voor een vitale regio

Samen in de Regio Jaarverslag 2019

Samen in de Regio in 3 minuten