Ouwe Tol helpt op camping-kinderboerderij

29 november 2022

Match

Camping Uit en Thuis deed enige tijd geleden een oproep op onze Vraag en Aanbod-pagina: “Wie kan helpen op onze camping-kinderboerderij bij de verzorging van de dieren?” Een leuke taak voor deelnemers van een van de dagbestedingslocaties van zorginstellingen uit het netwerk.

Bij de buren

Stefan Kipping van Camping Uit en Thuis: “We kwamen in contact met de Ouwe Tol. Heel grappig eigenlijk, want wij zijn praktisch buren!” De cliënten van de dagbesteding komen nu één keer per week een ochtend de dieren van de kinderboerderij verzorgen.

Uitbreiding

“Door de klik die wij hebben, zijn we aan het kijken hoe we de samenwerking kunnen uitbreiden. We zijn de kinderboerderij aan het vernieuwen en kijken zelfs naar een ander concept en bijpassende naam, omdat er niet alleen kinderboerderijdieren zijn gehuisvest maar ook een aantal bijzondere diersoorten.”

Leuke afwisseling

Lizet van Meel van De Ouwe Tol: “Het is voor de cliënten een heel leuke afwisseling met het ‘gewone’ werk op onze zorgboerderij. Denk aan werken in de tuin, met de dieren, iets creatiefs maken, te wandelen en om te koken met producten uit eigen tuin.”