Our Workflow

Hoe mooi zou het zijn als je kunt doen wat je leuk vindt? En waar je goed in bent? Iedereen heeft talent en sommigen hebben wat meer hulp nodig om dat te ontwikkelen. Daarom hebben we, samen met Curio isk, het project Our Workflow opgezet. Om jongeren met een migratieachtergrond meer kansen te geven op de arbeidsmarkt.

Werken aan inburgering én een baan

Curio isk, de internationale schakelklas, biedt onderwijs aan jonge nieuwkomers. Binnen deze school is Our Workflow een leerwerktraject. Jongeren die geen startkwalificatie kunnen behalen volgen een maatwerktraject, inclusief inburgering. Het doel is om deze jonge nieuwkomers te begeleiden naar inburgering (of een vrijstelling hiervan) en werk in de regio, passend bij hun talenten.

Praktijklessen van echte bedrijven

Bij Curio isk starten leerlingen met een intensieve taaltraining en inburgeringscursus. Maar de stap naar het regulier onderwijs is vaak lastig. De meeste leerlingen gedijen beter bij een doorstroom naar werk of naar een combinatie van werken en leren. Met Our Workflow kunnen de jongeren hun talent vinden, ontwikkelen en benutten voor de arbeidsmarkt. Zo krijgen ze praktijklessen van echte bedrijven en organisaties.

Zo leren zij van een fietsenmaker fietsen te maken en repareren. Er is een kringloopwinkel, er komt een naaiatelier en in de professionele keuken leren zij hoe ze hygiënisch en veilig eten kunnen bereiden. Dit aanbod wordt aangevuld en uitgebreid.

De sectoren zijn: 

  • Horeca & Voeding
  • Bouw & Techniek
  • Dienstverlening & Zorg
  • Plant, Dier & Groen
  • Logistiek & Mobiliteit
  • Verkoop & Retail

Partner worden?

Met Our Workflow helpen we niet alleen jongeren. Er wordt ook een sterk fundament gelegd voor een geïntegreerde samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Wil je weten hoe jij met jouw bedrijf of organisatie van betekenis kunt zijn? Kijk voor meer informatie op www.ourworkflow.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Regio West-Brabant, West-Brabant werkt met Talent en de Provincie Noord-Brabant.