Originele kennismaking met logistiek

25 maart 2022

Evenementnieuws

Bij Essers/Mepavex is in de week van Kijk Binnen Bij Bedrijven de Logistieke Straat van beroepsonderwijsinstelling Curio opgesteld. Het doel van deze opstelling is om mensen te laten kennismaken met en te enthousiasmeren voor logistiek.

Scootersimulatie

Gijs de Kort is project-assistent bij Curio Transport en Logistiek. Hij vertelt wat de aanwezige groep van Curio isk allemaal kan doen: “We hebben allerlei verschillende ‘spellen’, zoals scootersimulaties voor bijvoorbeeld Thuisbezorgd, waarbij deelnemers eerst de bestelling verzamelen, deze in de tas stoppen en vervolgens op de scooter stappen. Onderweg komen ze allerlei hindernissen tegen. Echt iets voor jongeren die nog een (bij)baantje als maaltijdbezorger zoeken!”

Doorgroeikansen

Er zijn veel doorgroeikansen binnen de logistiek. John van Akkeren van Essers/ Mepavex: “Er zijn banen als vrachtwagen- en heftruckchauffeur, maar ook in de planning of accountmanagement.” Hij weet goed dat logistiek veel meer is dan spullen van A naar B rijden. “Tussen ontvangst en bezorging gebeurt ontzettend veel!” Van Akkeren vindt het belangrijk dat de Logistieke Straat in een echt werkend magazijn staat. “We maken mensen graag enthousiast om in de logistiek te gaan werken. Nu kunnen ze ook echt zien wat er in zo’n groot magazijn zoal gebeurd.”

Bekijk hier het verslag op ZuidWest Update van Omroepstichting ZuidWest.