Opvang Oekraïense vluchtelingen brengt mensen samen

31 maart 2022

Match

Op de locaties Avondvrede in Bergen op Zoom en De Brink in Roosendaal worden al enkele weken voorbereidingen getroffen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Inmiddels zijn er al diverse gezinnen ondergebracht. Dankzij de inzet van velen is dit mogelijk.

Inzameling

Zo zijn diverse medewerkers van woningcorporatie Stadlander druk met de inzameling en coördinatie van benodigdheden. Hotel la Pucelle stelde de ZuidOost tijdelijk beschikbaar voor de opslag ervan. Mepavex leverde matrassen af in Roosendaal.

Kleding

In de gemeente Woensdrecht is BWI betrokken bij de inzameling van noodzakelijke spullen. Die spullen komen veelal van particulieren, maar ook vanuit De Kringloper is een heel hoop gedoneerd. Wat er veelal binnen werd gebracht, was kleding. Dit werd door de cliënten van de dagbesteding van ZEP XL gesorteerd.

Donaties

Vanuit diverse locaties buiten de regio mochten wij laptops ontvangen. Zo doneerden AMN uit Arnhem, Maarten Obbens van Humanitas uit Eindhoven en INITI8 uit Rotterdam tientallen laptops. Verder kwamen er fietsen van Het Poortje, leverde Atelier Texcellence dekbedovertrekken en Eco-Point verzorgde schoonmaakproducten.

Allerhande hulp

Stefan Nieuwland van Graphic Packaging doneerde een koelkast en een droger voor Avondvrede, waar intussen Van der Wekke het gehele pand had gereinigd. De jongeren van Curio Entree zorgden voor de inrichting van de locatie. Young Active Locals hebben spullen geruimd en gesjouwd, evenals de vrijwilligers van stichting Social Klus die weer in Roosendaal aan de slag gingen.

Tenslotte zijn er nog diverse bedrijven en organisaties als DHL, Ricoh en Cargill die hun bijdrage gaan leveren.