Opvang daklozen bij Stayokay Bergen op Zoom

15 april 2020

Match

Ook opvangcentra voor daklozen houden zich aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM, met een beperkt aantal gasten per kamer. Hierdoor hebben ze tijdelijk meer ruimte nodig. Die krijgen ze in Bergen op Zoom van Stayokay. WijZijn Traverse Groep, die de daklozen in beeld heeft, zorgt op de locatie van de maatschappelijke opvang voor de bereiding van maaltijden. Elke dag worden die bij Stayokay bezorgd.

Samenwerken is in deze tijd van nog meer waarde. We zijn trots hoe deze partners van ons netwerk creatief en inspirerend zijn en elkaar weten te vinden. “In Nederland is alles tijdelijk helemaal anders. Dit vraagt om een flexibel georganiseerde maatschappij, waarbij elk bedrijf beseft wat haar maatschappelijke betekenis kan zijn. Buiten de grenzen van je eigen organisatie werken, omdat je daar nodig bent: dat is MVO Next Level”, vertelt Diederick Janssens, hostelmanager van Stayokay Bergen op Zoom.

Ook stelt Stayokay haar hostel beschikbaar aan het Bravis Ziekenhuis. Zij vangen nu patiënten op uit het oosten van Nederland, waar ziekenhuizen het stijgende aantal patiënten niet aankunnen. Familie van die patiënten overnachten in Stayokay. Ook artsen en verplegend personeel die lange stressvolle dagen maken, en soms ver moeten reizen, kunnen bij hen terecht.