Oproep voor karton levert veel op

24 januari 2022

Match

Sinds een aantal maanden is Van Bergse Bodem partner van ons netwerk. Zij verbouwen op het terrein van de stadsboerderij De Kleine Kievit, net buiten het centrum van Bergen op Zoom, een grote diversiteit aan groenten, kruiden, fruit en bloemen.

Zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Alles via het CSA-concept (Community Supported Agriculture); dat wil zeggen dat ze samen met een groep enthousiaste betrokkenen op een gezonde manier hun producten verbouwen.

Karton tegen het onkruid

“Om het woekeren van onkruid tegen te gaan en als basis voor de compostlaag, leggen we karton op de verse grond. Hierin kunnen we gaan zaaien en beplanten. Het karton composteert binnen een paar maanden en is zo voeding voor de bodem. Wij kunnen daarom veel karton gebruiken!” aldus Maarten Rutten, een van de initiatiefnemers.

Zij deden een oproep via onze social mediakanalen. “Het liefst krijgen wij karton met zo min mogelijk bedrukking en nietjes. En van een zo’n groot mogelijk formaat.”

Afval als grond

Wim Serno van Eco-Point zag de oproep. “Wij hebben genoeg, dus bij ons zijn ze van harte welkom. Het is mooi dat in plaats van het karton op te laten halen door een kartonverwerkingsbedrijf wij het nu regelmatig klaarleggen voor Van Bergse Bodem.”

Onlangs mochten ze ook een flinke lading ophalen bij een internationaal productiebedrijf uit Halsteren en staat een andere partner uit het netwerk ook klaar om afspraken te maken.