Opgeruimd staat netjes!

17 augustus 2017

Match

Timmerlui, oppermannen, architecten en toeschouwers. Op het terrein van StayOkay in Bergen op Zoom is de huttenbouwweek in volle gang. Het merendeel van de kinderen blijft vannacht in de bouwwerken slapen. En dat is voor sommigen best een beetje spannend.

Lopend over de Boslustweg zijn bordjes naar het huttendorp overbodig. Volg het ritmisch gehamer, en je komt er vanzelf. Vijftig kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar zijn zondagmiddag gestart met de bouw van een heus fort of kasteel. Van afgedankte pallets maken ze naar eigen inzicht een onderkomen. Met als ultieme doel, een nachtje slapen in het bouwsel. “De weersverwachtingen zien er goed uit”.

De Fitfabriek, onderdeel van de gemeente Bergen op Zoom, organiseert de huttenbouwweek voor het derde jaar op rij. “Het is een succes. Wederom zitten we aan het maximum aantal inschrijvingen. Met twaalf begeleiders is het net te behappen. Nu hebben we voor ieder kind aandacht.”

De kinderen werken drie dagen aan de hutten. Tussendoor zijn er volop spelletjes. Ook staat er op het terrein een luchtkussen. Zondag heeft de groep in het bos opdrachten uit het televisieprogramma expeditie Robinson gespeeld. Maandag staat er een spel op het programma, gevolgd door het maken van een kampvuur. De huttenbouwweek eindigt dinsdagochtend.

En moet er worden opgeruimd en waar laat je dat allemaal? Gezien Saver verbonden is aan Samen in de Regio kunnen zij het afval wat uit deze huttenbouwweek komt tegen kostprijs afvoeren. Dat is nog eens service. Zo wordt opruimen een koud kunstje en is het schoon achterlaten van deze fantastische 3 dagen goed geregeld.

Een opgeruimde match zeggen we dan.

Want, opgeruimd staat netjes!