Op je eigen manier bijdragen aan iets groots

11 mei 2020

In de spotlight

Op haar website heeft Iris Verheugt, eigenaresse van Hair & Beauty Lounge, het over de missie van haar bedrijf: iemands natuurlijke schoonheid de allermooiste uitstraling geven. En vanzelfsprekend staat dat op één hier. Maar de ondernemer heeft ook een duidelijke visie op maatschappelijk bijdragen en die geeft ze graag vorm via het Samen in de Regio netwerk.

Hair & Beauty Lounge is een concept dat veel méér biedt dan alleen een nieuwe coupe of een gezichtsbehandeling. “We verzorgen het allemaal”, vertelt Iris. “En waar mogelijk zelfs tegelijk. Je kunt je haar laten doen bijvoorbeeld, terwijl we meteen je nagels mooi maken. Dat is uniek in de regio en één van de redenen dat onze klanten ook van ver buiten Bergen op Zoom komen.” Het aanbod is inderdaad breed, van een hot stone massage tot pedicure of wimperextensions, het kan hier allemaal. En het mooie is dat deze beauty-experts hun vakmanschap eveneens met alle liefde inzetten voor maatschappelijke doeleinden.

Mensenwerk

Haar bedrijf zit sinds 2007 aan de Rembrandtstraat 5 op Borgvliet en is nog altijd groeiende. Vorig jaar nog is er uitgebreid. “Ik ben steeds meer manager geworden”, legt Iris uit. Maar ze zorgt er wel voor het contact met klanten en medewerkers niet te verliezen. “Het doet me goed om de persoonlijke contacten vast te houden en dus zo veel mogelijk steeds echt in de zaak aanwezig te zijn.” Ze is duidelijk een ‘mensen-mens’ en waarschijnlijk mede daarom in één jaar tijd een zeer gewaardeerde Samen in de Regio partner geworden. Vorig jaar deed haar bedrijf mee aan Kijk Binnen Bij Bedrijven en dat is ze zeker weer van plan. We willen het nu echter hebben over hoe Hair & Beauty Lounge het afgelopen jaar concreet bijdroeg aan het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Mensen laten ‘shinen’

Vanuit meerdere partners van Samen in de Regio wordt veel werk gemaakt van het kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door ze ervaring op te laten doen, nieuwe kennis bij te brengen, de kunst van het solliciteren mee te geven en ook door ze te helpen bij het maken van een goede (eerste) indruk. Aan dat laatste hebben Iris en haar team maar liefst drie keer bijgedragen, in het jaar dat Hair & Beauty Lounge lid is. Kandidaten zijn in de salon geweest voor een make-over en in de hier tijdelijk weggezette fotostudio gefotografeerd, en er zijn meermaals styling-adviezen gegeven. Zelfs op locatie werden mensen door de stylisten van een mooie uitstraling voorzien, één keer bij De Kringloper tijdens een samen met Werkcentrum Brabantse Wal georganiseerde dag en tevens tijdens de Meet & Greet All Inclusive.

“Ik vind het belangrijk om als ondernemer bij te dragen aan de wereld om me heen”, klinkt het overtuigd. “Inmiddels ben ik als bedrijf ook groot genoeg om daar wat in te kunnen betekenen. Natuurlijk kost me dat wel wat, aan personele uren, maar het levert ook wat op. Niet alleen een goed gevoel, daarnaast een mooi netwerk en wat free publicity.” Iris ziet aansluiten bij Samen in de Regio als een echte aanrader voor ondernemers. “Ik hoop zelfs dat er nog meer bij komen. Het zou mooi zijn als er een dynamische club zelfstandige aanpakkers ontstaat die ook met eigen inbreng en nieuwe impulsen komt.”