Ook samen eten is samenwerken bij Samen in de Regio, zelf je bord even opruimen

28 januari 2019

Evenementnieuws

Je maakt je entree in een verzorgingshuis van tanteLouise, je beleeft een ‘famous’ momentje in ‘the spotlights’ van Gijs Proost Fotografie. Heel de avond heb je volop gesprekken met betrokken personen die voorlopig nog niet tot de doelgroep van tanteLouise behoren en je geniet van een driegangen diner zoals je dat in een restaurant verwacht, niet in een verzorgingstehuis. Het was een verrassend scenario voor het NieuwSjaardiner van Samen in de Regio.

Op donderdagavond 24 januari presenteerde de netwerkorganisatie de resultaten voor 2018 en de plannen voor het nieuwe jaar. Ruim honderdtwintig partners uit het netwerk waren erbij! Na elke gang van het diner was een nieuwe tafelschikking voorbereid. Tel maar uit hoeveel gesprekken en kennismakingen dat kan opleveren als je met honderdtwintig mensen samen bent. En wie er allemaal was, kun je zien in het fotohoekje van Gijs Proost en op onze Facebookpagina.

Conny Helder, bestuurder van tanteLouise, heette iedereen van harte welkom. TanteLouise draait haar hand er niet voor om: gastvrouw én chef-kok zijn op deze avond. En zelf je bord even opruimen, zoals de dames van Samen in de Regio hadden bedacht, past ook bij tanteLouise. Waar ze ouderen gestimuleerd worden zo actief mogelijk te zijn. Marlies van Lier, die de presentatie van deze avond voor haar rekening nam, gaf haar als eerste het woord.

Samenwerken brengt meer
Het bijzondere scenario bleek uiteindelijk goed voor een heel geslaagd netwerkdiner. Samen in de Regio dankt dit succes ook aan de samenwerking met en een grote gun-factor van enkele partners in de voorbereiding van deze avond. Pion Catering voor het uitserveren van de gerechten en drankjes, Klink Fotografie voor een goede impressie van de sfeer, Sardonos catering zorgde voor extra couverts en servies en iNQ Events en Management was er voor de technische ondersteuning. Zo werkt dat bij Samen in de Regio!

Knappe resultaten 2018 voor Samen in de Regio
Ed Vreman, voorzitter van het bestuur van Samen in de Regio, onderstreepte de groei die het netwerk van Samen in de Regio doormaakte in 2018: “Met aan het eind van het jaar 166 partners op de teller, raakt het netwerk goed verankerd op de Brabantse Wal”. Initiatieven hebben meer kans als je samenwerkt. Het netwerk van Samen in de Regio maakt het eenvoudiger om een juiste partner te vinden, daarvan is hij overtuigd en dat heeft het netwerk waargemaakt. Alle resultaten zijn te vinden in het jaarverslag dat Pim Huijgens van Page & Poster Graphics voor ons maakte.

Grote stappen zetten in 2019
Anita Karremans, directeur van Samen in de Regio, nam het woord nadat alle gasten van soep hadden genoten en hun plekje aan een nieuwe tafel hadden gevonden. “We maken er geen filmavond van. Maar we laten wel even de nieuwe promotiefilms van Samen in de Regio zien.” Aan publiciteit gaat het namelijk niet ontbreken in 2019. Wouter Goudswaard van Studio Goudbaard maakte een filmpje van een serie eenvoudige tekeningen. De film vertelt hoe het netwerk van Samen in de Regio wérkt. Zuidwest TV maakte voor Samen in de Regio een stoere ‘power-movie’, die laat zien hoe actief, intensief en waardevol het netwerk is.

Waardering voor het netwerk en nieuwe activiteiten
Tussendoor was er tijd voor een kritische quiz met Kahoot, een online tool. Iedereen ingelogd om drie vragen te beantwoorden over de kwaliteit van de evenementen van Samen in de Regio en de meerwaarde van het netwerk. Spannend, want de resultaten verschenen ‘live’ op het scherm: een prachtige score voor Samen in de Regio. Uit de antwoorden bleek de enorme waardering voor het netwerk. Een opsteker, om ook in 2019 grote stappen te gaan zetten.

Na het hoofdgerecht en weer een nieuw plekje kreeg Anita Karremans van Samen in de Regio van Marlies van Lier nog een kort moment, om de nieuwe evenementen toe te lichten: het werkgeverscongres ‘All we need is Work’ en de week van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN. Het was een korte toelichting, maar lang genoeg om het enthousiasme op te merken onder de gasten.

Ook na het diner, bij de koffie met bonbons bleven veel partners nog wat napraten. En dat kon, want bij tanteLouise gaan ze lang niet zo vroeg naar bed als je zou denken.