Ontroerende wens in vervulling door onverwachte samenwerking

26 juli 2021

Match

Toen wij voor ons 10-jarig jubileum onze partners vroegen om hun wensen aan ons kenbaar te maken, merkten we pas hoeveel soorten wensen er zijn. We kregen grote en kleine wensen, moeilijk te vervullen wensen en gelukwensen. De wens van de Montessorischool was een heel ontroerende.

Een blijvende herinnering

Vorig jaar november overleed vrij onverwacht een van hun teamleden, Nicole. Het was ook voor de hele school een bijzonder moeilijke tijd. Het team en de leerlingen deelden hun wens om een herinnering aan haar te verwezenlijken, iets blijvends op het schoolplein. Hun idee was om er een sterren-hinkelpad te creëren, waardoor Nicole altijd zichtbaar en een beetje bij hen blijft.

“De ideeën zijn er wel, maar we hebben hulp nodig met de uitvoering. Wij hopen onze ideeën samen met de leerlingenraad het liefst nog voor de zomervakantie te kunnen realiseren,” schreef Esther Meesters, directeur van de school in haar wensmail.

Sterren vangen in tegels

Toine Visker van Bouwmensen was geraakt door dit idee: “Wij willen hier uiteraard aan meewerken,” was meteen zijn antwoord. Collega Ad van Eekelen ging langs bij de school om precies te horen wat ze voor ogen hadden. Het bleek nog niet zo eenvoudig. De vraag was om sterren IN de tegels te maken. Gelukkig zijn ze bij Bouwmensen niet voor één gat te vangen, dus nam Ad contact op met de metaalopleiding van Curio met de vraag de sterren van roestvrijstaal te maken, zodat zij deze in een tegel konden storten. En zo geschiedde.

Veel voor elkaar betekenen

Op 20 juli was het zover. Inderdaad, nog vóór de zomervakantie was het mooie sterren-hinkelpad klaar. De leerlingen van de leerlingenraad konden het hele proces volgen, van idee tot eindresultaat. Esther: “Zo is Nicole ‘forever dancing in our hearts’. Wat een mooie match!”

Zo ging alweer een vierde wens in vervulling. Prachtig om te zien en te ervaren hoe onze partners, soms uit onverwachte hoek, veel voor elkaar kunnen en willen betekenen!