Onderwijs, maar dan anders!

4 juli 2017

Match

Net voor het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie, staken de leerlingen van RSG ‘T Rijks de handen nog eens flink uit de mouwen. Tijdens de zogeheten onderwijsdag van RSG ‘T Rijks gingen 100 leerlingen, verspreid in groepjes, aan de slag bij diverse partners van Samen in de Regio!

Het Rode Kruis
Één groep leerlingen ging aan de slag met het principe EHBO. Zij volgde eerst een workshop die het Rode Kruis speciaal voor de onderwijsdag op ’t Rijks kwam geven en maakte hierna verder kennis met eerste hulpverlening. Ze kregen te horen over diverse aspecten van het werk en konden meedoen aan de oefeningen van het Rode Kruis. Na de nodige kennis opgedaan te hebben, was het aan de leerlingen om hier in groepjes verder mee aan de slag te gaan en hun opdracht van de dag tot een goed eind te brengen.

MOC’17
Bij voetbal vereniging MOC’17 werd een grote schoonmaak gehouden. Samen met een schoonmaakploeg gingen de leerlingen van RSG ‘T Rijks aan de slag om het clubhuis een flinke opfrisbeurt te geven. Tijdens het schoonmaken maakte de leerlingen kennis met de betekenis en inhoud van vrijwilligerswerk bij een vereniging. Gezamenlijk gingen ze aan de slag, reclame borden werden geboend, de gevels van het clubhuis werden schoongemaakt, de ramen werden gezeemd en het resultaat mag er wezen!

Zorgboerderij Power To Get Up
Het meewerken op een echte boerderij, dat was de taak van een groepje leerlingen van RSG ‘T Rijks. Hier hielpen ze, samen met de deelnemers van de zorgboerderij, mee met de verzorging van de dieren. Alle aspecten kwamen hierbij aan bod, zo werkte de leerlingen mee met het voeren, brachten ze de dieren naar buiten zodat ze in de stallen konden werken en gaven ze ze tot slot een fijne borstelbeurt!

RKSV Halsteren

Ook bij voetbalvereniging RKSV Halsteren werden de handen flink uit de mouwen gestoken door de leerlingen van RSG ‘T Rijks. Er waren genoeg klussen te doen bij de voetbalvereniging die met de hulp van de leerlingen eindelijk uitgevoerd konden worden. RKSV Halsteren beschikt nu over een onkruidvrij looppad rondom het veld en dat ziet er toch een stuk beter uit dan voorheen!

SKW Lepelstraat

Ontmoetingscentrum ’t Weike werd grondig aangepakt door de leerlingen van ‘T Rijks. Zowel binnen als buiten gingen de leerlingen aan de slag met verschillende schoonmaakwerkzaamheden. Na een ochtend vol boenen en vegen, kunnen de bezoekers van ’t Weike deze zomer genieten van een fris ontmoetingscentrum!

SC Welberg
Bij SC Welberg lieten de leerlingen hun handen ook flink wapperen. De vereniging had nog genoeg groene & schoonmaak klussen liggen die door de leerlingen van ‘T Rijks vol enthousiasme opgepakt werden. Er werden diverse schoonmaakwerkzaamheden verricht en ook het groen rondom het gebouw werd door de leerlingen aangepakt. De leerlingen werkte hard maar hadden ook zeker plezier in wat ze deden, en dat maakte deze dag tot een echt succes!

Daarnaast werd er door de leerlingen geklust bij Bibliotheek het Markiezaat, S&L Zorg, Stay Okay, TanteLouise, Zorgboerderij den Hof, Hoeve Kakelbont & de Samenloop voor Hoop.

Na uren hard werken, kon er worden teruggekeken op een waardevolle dag. Op naar een welverdiende vakantie!