NLdoet en wij deden mee

3 juni 2021

Evenementnieuws

Ieder jaar in maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Door corona vond het dit jaar plaats op 28 en 29 mei. De bedoeling van dit initiatief is om mensen op een laagdrempelige manier te laten ervaren hoe leuk het is om je voor een ander in te zetten. Dit weten wij maar al te goed!

Scheppen voor School Oost

Onze collega’s Wendy en Laura besloten voor deze editie van NLdoet eens flink de handen uit de mouwen te steken. Bij Algemene School Oost zijn ze al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuwe vijver. Zo schreven wij nog over de Chocoladeactie in maart, waarbij geld werd ingezameld om de renovatie van de schoolvijver te kunnen bekostigen en extra buiten-speelmateriaal voor de leerlingen te kunnen aanschaffen.

Een paar dagen lang is er door diverse vrijwilligers hard gewerkt om de vijver leeg te maken, de kikkers en salamanders over te verhuizen naar de paddenpoel, het onkruid te wieden langs het schoolplein en bij het kabouterpad, en werd de ruimte rondom de konijnenhokken eens flink opgeruimd.

Klussen genoeg

Bij diverse van onze partners waren er activiteiten. Zo werkten vrijwilligers bij sv DOSKO aan een nieuwe tribune; werd er bij Titurel geklust aan een bankje rondom een boom; bouwden ze bij Zorgboerderij de Leemberg een schuilstal voor de ezels en pony’s en werd de kantine van binnen en buiten geschilderd; en bij Brede School de Nieuwe Veste werd het buitenatelier opgeknapt.

Ons jongerenpanel, YAL (Young Active Locals) ging ook flink aan de slag: hun eigen nieuwe ‘honk’ schilderen en vuilnis oprapen in de drie Brabantse Wal gemeentes, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht.

Vrijwilligerswerk kan altijd

Redenen om vrijwilligerswerk te doen? Die zijn er genoeg! Niet alleen geeft het voldoening om je in te zetten voor een ander, maakt het anderen blij, het is ook gewoon heel gezellig! Heel leuk om bijvoorbeeld met je collega’s eens in een heel andere setting samen te werken. Verder kun je nieuwe mensen ontmoeten en – mocht je moeite hebben met de Nederlandse taal – ook oefenen en leren.

Uiteraard hoef je niet te wachten op NLdoet om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn genoeg organisaties en verenigingen die jouw hulp kunnen gebruiken. Kijk bij het VIP om te zien wat er wordt gevraagd.

Bekijk hier de video voor een terugblik: