Nieuwe spellen en puzzels, zo komen we de dag wel door!

26 maart 2020

Actueel

Een spelletje spelen en een puzzel maken, dat is ‘hot’ nu veel mensen meer aan huis gekluisterd zijn. Bij S&L Zorg is de dagbesteding gesloten. De cliënten zijn samen thuis in de woningen op Sterrebos en Lambertijnenhof. “We hebben zoveel mogelijk bezigheden van de dagbesteding verplaatst naar de woningen. Maar dat lukt lang niet met alles”, vertelt Sabine de Kok, coördinator vrijwilligersprojecten bij S&L Zorg. “Dus het komt ons wel van pas om wat nieuwe spellen en puzzels in huis te hebben.”

Die spellen en puzzels hebben we natuurlijk niet bij Samen in de Regio in de kast liggen. Maar wel bij de Kringloper, die liet ons weten dat zij een rolcontainer vol hebben verzameld. Je hebt geen idee hoeveel er in zo’n rolcontainer past! De medewerkers van de Kringloper hebben er echt een prachtig aanbod van gemaakt met allerlei variatie in leeftijden, in het type spel, heel bekend of juist minder, jeugdherinneringen komen voorbij, maar ook spellen die pas op de markt zijn.

Samen in de Regio benaderde de zorgorganisaties uit het netwerk. SDW, Stichting Titurel in Putte, Zorghoeve Kakelbont en GGZWNB hadden ook belangstelling en kwamen langs om spellen op te halen. Ook bij hen zijn de mogelijkheden voor de dagbesteding een stuk minder nu. Spelletjes doen en puzzels maken is nu een welkome afwisseling. Het Feestcomité Steenbergen moet de activiteiten voor Koningsdag uitstellen. Maar op een passend moment later dit jaar hopen zij alles alsnog te organiseren en dan komen ook bij de spellen goed van pas. Dus die kwamen ook nog even langs.

De Kringloper springt met deze actie in een onverwacht gat in de markt, maar dan wel met gesloten beurzen. Dat waarderen we enorm.