Niet weggooien, maar weggeven

24 november 2020

Match

Circulariteit; voor steeds meer organisaties en bedrijven is dit ‘gewoon’. En daar worden wij blij van! Het doel van Samen in de Regio is om met het netwerk te zorgen voor een regio waarbij verspilling niet meer bestaat. Wat voor de een overbodig is of zelfs wordt gezien als afval, kan voor een ander een waardevol bestanddeel zijn.

Zonder verspilling

Bij onze partner ABN AMRO denken ze er net zo over. Een bijdrage leveren aan de maatschappij, zonder afval of verspilling. Zo werken ze zoveel mogelijk papierloos: digitale documentatie en aantekeningen op een uitwisbaar notitieboek, waarbij per aangeschaft exemplaar een boom wordt geplant.

Weggooien geen optie

Dus toen Ingrid van der Meeren, adviseur Personal Banking bij de vestiging in Bergen op Zoom, zich afvroeg wat ze toch aan moest met die pakken A3 papier die in hun magazijn stof lagen te vangen, nam ze contact met ons op. Weggooien was natuurlijk geen optie!

Waardevol lidmaatschap

We brachten haar in contact met Saskia van Loon, directeur van Basisschool Oost. Zij was dolblij met de pakken A3 papier. Met hun donatie heeft ABN AMRO maar liefst zeven basisscholen blij gemaakt. Ingrid: “Dit is voor ons zó belangrijk! Met deze circulaire ‘deal’ hopen wij een voorbeeld te zijn voor anderen. Het draagt allemaal bij aan een maatschappij zonder verspilling. Een van de redenen waarom wij ons lidmaatschap bij Samen in de Regio zo waarderen!”

En zulke lovende woorden en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan de betekeniseconomie op de Brabantse Wal kunnen wij dan weer ontzettend waarderen. En zo is de cirkel weer rond.