Niet alleen als bank, maar ook persoonlijk betrokken

12 januari 2021

In de spotlight

Bij ABN Amro in Bergen op Zoom willen ze niet alleen maar een stenen bankgebouw zijn waar klanten komen om hun geldzaken te regelen. Social impact is een van de pijlers van de bank en bij de vestiging aan de Wassenaarstraat in het centrum van de stad staat dat hoog in het vaandel, vertelt adviseur Personal Banking, Ingrid van der Meeren. Samen in de Regio is het platform waarmee Ingrid en haar team daar gestalte aan kunnen geven.

Al vanaf het begin was de bank betrokken bij onze netwerkorganisatie. Toen enkele jaren geleden ABN Amro overstapte op een nieuwe manier van werken en de kantoordirecteur werd vervangen door een zelfsturend team, werd het lidmaatschap van Samen in de Regio heroverwogen. “We moesten uitzoeken hoe we ons budget wilden verdelen. Eigenlijk waren we er al snel uit dat we lid blijven van het netwerk allemaal erg belangrijk vonden”, vertelt Ingrid.

Vooral geven

Lachend geeft Ingrid toe dat hun partnerschap vooral bestaat uit geven en niet uit nemen. “Zo hebben we een keer een verdieping hierboven leeggehaald. De bureaus hebben allemaal een goede bestemming gekregen. Anders staan ze ergens te verstoffen. Nu is er een bedrijf dat er geen geld voor heeft, heel gelukkig mee.” Volgens Ingrid is het ook allesbehalve duurzaam om ‘oude’ dingen weg te gooien. Voor de bankadviseur is het geven van een tweede leven aan spullen erg belangrijk.

“Ik probeer daar ook landelijk aandacht aan te schenken. Wij hebben als bedrijf een intern platform, net zoiets als Facebook. Daarop laat ik dan zien wat wij met overbodige spullen doen. Ik hoop zo andere filialen te motiveren ook eens in de buurt te kijken of er een stichting of school is die er iets mee kan, of een netwerk zoals Samen in de Regio”, vertelt Ingrid enthousiast.

Netwerken is leuk

Ingrid is erg blij dat Samen in de Regio bestaat: “Ze weten goed welke bedrijven er allemaal met elkaar zouden kunnen matchen, ze weten welk vlees ze in de kuip hebben. Ook het persoonlijke contact waardeer ik. Ik voel me niet alleen als bank, maar ook persoonlijk betrokken bij de organisatie.”

Binnen het team van medewerkers op de vestiging in Bergen op Zoom kijken ze heel erg naar de kwaliteiten van iedereen. “Zo helpen we elkaar. Ik vind het dus heel leuk om te netwerken en een samenwerking zoals met Samen in de Regio tot stand te brengen”, legt Ingrid uit.

Aan het einde van het gesprek loopt Ingrid nog even weg met de belofte dat ze ‘zo’ weer terug is. En ja hoor, na een paar minuten heeft ze nog wat moois in het verschiet: “Ik heb boven nog een paar pakken A3-papier, blauw A4-papier en twee flipovers voor iemand die er nog iets aan kan hebben.” De bereidwilligheid om mee te denken met Samen in de Regio is bij het Bergse bankgebouw erg groot.