Over NETWERKEN valt veel te leren én te lachen!

1 oktober 2018

Evenementnieuws

NETWERKEN. Bij de een zit het in de genen en bij de ander roept het associaties met een allergie op. Voor de één moet het direct wat opleveren, voor de ander is het een investering  voor de lange termijn.

Geen opsomming in een presentatie
Wat is goed en wat niet? Een opsomming en een presentatie over netwerken? Nee! Dat is niet de aanpak van Moss Dolman. Hij zorgde voor een inspirerende sessie over netwerken, bij de bijeenkomst ‘What’s in it for me?’ van Samen in de Regio. Voor de ervaren netwerkers en voor de ‘beginners’ en voor ieder die daar tussen past, was er veel te halen deze avond. Moss Dolman speelt namelijk feilloos in op de verwachtingen van zijn publiek. Inleven én verrassen … netwerken brengt inspiratie om anders te werken en indirect beter te presteren. Al eens aan netwerken van mens tot mens gedacht in plaats van bedrijf tot bedrijf? Je kíest je netwerk! Denk niet voor een ander. Stel jezelf een doel en vergeet niet te geven. “Wat heeft het je opgeleverd?”, dat antwoord is er niet vandaag of morgen … Het zijn slechts enkele van de nieuwe inzichten die Dolman gaf op netwerken.

Als een prettig gesprek
Alle aanwezigen kregen heel kort het woord. Daarna stuurde hij de avond aan als een prettig gesprek, waar iedereen als vanzelfsprekend bij betrokken was en waar ieder zijn ervaringen en vragen graag deelde. Een heel serieuze zaak natuurlijk, maar er viel ook veel te lachen, een heel ontspannen sfeer. En dat is Mos Dolman, al vanaf de oprichting betrokken bij Samen in de Regio, op het lijf geschreven.

Matchen gaat vanzelf
En Samen in de Regio zou Samen in de Regio niet zijn als het woord ‘matchen’ niet zou vallen, zelfs nu het deze avond niet op de agenda stond: een match om samen op te trekken in voorlichting en coaching, nieuwe bedrijfspartners wiens business elkaar prima bleken aan te vullen, een partner die op zoek is naar personeel en een partner in de uitzendbranche die daar wel raad mee weet. En dat na een half uur en een heel korte kennismaking!

Samen in de Regio maakte deze avond zelf een mooie match met Voetbalvereniging FC Bergen, een van haar partners. De kantine van deze sportclub was een toffe locatie, om deze avond door te brengen. Wij voelden ons heel welkom en dat was mede te danken aan de goede zorgen van de beheerders van deze locatie.

En Gijs Proost Fotografie, ook partner van Samen in de Regio, maakte van de mooiste momenten het perfecte shot. Ook als je er niet bij was kun je dankzij de foto’s de dynamiek van de avond beleven.