Net als in de film!

10 september 2020

Match

“Ik in een film? Nog nooit gedaan. Maar oké, kom maar op!” De werkdag van Esther Alberti zag er voor één dag heel anders uit. Ze krijgt de hoofdrol in de korte film die Associate Degrees Academie van Avans Hogeschool (AD) maakt over haar favoriete job. Accountmanager! Ze werkt bij van Doorn Dakspecialist. Gerard Basset, docent bedrijfskunde aan AD in Roosendaal, heeft allerlei ideeën om de studenten te inspireren. “Met een korte film kunnen we een heel goed beeld geven van een job. Prettig dat Samen in de Regio mee denkt. Een accountmanager voor onze film hebben we via hen snel gevonden, vlak voor de zomer!”, vertelt hij.

De samenwerking tussen van Doorn Dakspecialist en de opleiding Associate Degrees sluit heel goed aan op wat Samen in de Regio wil bereiken: het bedrijfsleven en onderwijs snel en effectief aan elkaar koppelen.

Studenten maken keuzes op jonge leeftijd. Er is ontzettend veel aanbod. Ze horen maar al te vaak: “wat vind je leuk?”. Op jonge leeftijd de juiste keuze maken is niet eenvoudig. Voorbeelden uit de praktijk en een gevoel krijgen bij een functie en een werkomgeving zijn belangrijk. Het is een aanleiding voor Samen in de Regio om bijvoorbeeld Kijk Binnen Bij Bedrijven te organiseren. De korte films zoals die van de Associate Degrees over de functie van accountmanager hebben eenzelfde effect. Het helpt de jongeren om keuzes te maken die bij hen passen. Het motiveert hen in de studie en de kans op vroegtijdig uitval wordt veel kleiner. We voelen allemaal aan hoe belangrijk dat is voor de jongeren, voor werkgevers en ook voor de regio.

Deze nuttige film leverde nog meer op. Esther Alberti van van Doorn Dakspecialist ontdekte haar camera-skills. Voor de studenten was het maken van de film samen met een bureau een stoere praktijkcase waar ze veel van kunnen leren. En met het resultaat is iedereen blij. Een prachtige professionele film. Toppers uit ons netwerk!