Nazomer BBQ – groen, goed en gezellig

16 september 2022

Evenementnieuws

Op de enige droge avond deze week stroomden de bezoekers toe. Bijna honderd partners ontmoetten elkaar tijdens onze Nazomer BBQ op de sfeervolle en ruime locatie, Zorghoeve Kakelbont. Het was een prachtige avond.

Go green

De bijeenkomst stond in het teken van duurzaamheid, groen en gezond. We bevonden ons op een prachtige plek in de weidsheid van weilanden en fruitbomen, host en presentatrice Marlies van Lier vertelde over o.a. Green Thinking en we startten de barbecue met een groenteburger.

Nog meer groentjes

Onze collega Miek Verdult heette iedereen welkom, met speciale aandacht voor de nieuwe partners van het netwerk: “Maak je geen zorgen, het is een wam bad. Dat is tenminste mijn ervaring.” Want ook Miek is een ‘groentje’ en kreeg daarom, net als de verse partners, een groene sticker op haar badge geplakt.

Hoeve Kakelbont

Marianne Rommens van Zorghoeve Kakelbont startte met een mooi filmpje over hun werk. Daarna vertelde ze bevlogen over haar unieke zorgboerderij, die zij samen met haar man, kinderen en collega’s runt. “Het is heel fijn om jullie hier vandaag te mogen ontvangen.” Dat vonden wij ook!

Skyline voor Steenbergen

Omdat we deze keer in de gemeente Steenbergen waren en de stad Steenbergen dit jaar zijn 750-jarige bestaan viert, mocht Marlies een cadeau uitreiken aan wethouder Esther Prent. Zij nam de nieuwe skyline, samen met haar collega’s wethouders Kees Gommeren en Nadir Baali, medewerker Financiën en Publiekszaken Ali Smit en beleidsmedewerker Economie en Ruimte Erik Verstrepen, in ontvangst. “Het wordt nog even uitzoeken waar de skyline komt te hangen.”

Media

Wendy Prop vertelde over onze eerste aflevering van Samen in de Regio-TV en de podcast met Marianne Rommens. Te zien op ZuidWest-TV, SLOS en ons YouTube kanaal, te luisteren via Spotify en vindbaar op onze Media-pagina. Over de eerste tv-uitzending zegt zij: “Heb je gekeken? Dan heb je vast de hint naar een volgend evenement opgemerkt! Stuur ons je antwoord, dan kun je – als je wint – jouw verhaal op tv of in een podcast komen vertellen.”

Kijk Binnen Bij Bedrijven

Daarna nam Miriam de aanwezigen mee in haar enthousiaste verhaal over het belang van meedoen met Kijk Binnen Bij Bedrijven, van 17 t/m 21 oktober en nodigde ze uit hun deuren open te zetten. “Het is zo belangrijk om elkaar te leren kennen om te weten wat je aan elkaar hebt!” Ze zette de koplopers Charlotte Groenhout en Roel Soffers in het zonnetje en bedankte ze voor het ‘lenen’ van hun gezicht aan de campagne: “Binnenkort overal zichtbaar in de gemeentes Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht!”

Culturele Proeftuin

Laura Janssens nodigde de partners uit om naar het laatste evenement van dit jaar te komen, de Culturele Proeftuin op 8 november. “Tijdens deze bijzondere avond combineren wij het beste van meerdere werelden. Je bent welkom te komen luisteren naar de waardevolle verhalen van mensen die vaak alleen worden gezien als ‘asielzoeker’, ‘vluchteling’, ‘gelukszoekers’. Zij zijn meer dan het label dat ze krijgen opgeplakt. We laten je graag ontdekken wat je voor elkaar kunt betekenen.”

 

Goede energie

Marlies dankte ons voor onze bijdrage: “Mooi dat die meiden dat doen! Zeker omdat ze dit helemaal niet gewend zijn.” Waarop wij haar bedankten voor haar lessen en coaching. “Een hoop goede energie hier op het podium en ik hoop ook in de zaal!”, waarop positief werd gereageerd. “Dan ga ik nog even door, ook al weet ik dat iedereen intussen veel zin heeft in eten!”

Green wave

Ze voegde er direct aan toe: “Goed om het daarover te hebben, want we starten vandaag vegetarisch! Iets dat vanaf nu de standaard gaat zijn bij evenementen van Samen in de Regio.” En daarbij ging ze naadloos over in het volgende onderwerp, de green wave. “We gaan vanaf nu ook alles meten aan drie vragen (Wat voegt deze keuze toe, kan het duurzamer en is het haalbaar en betaalbaar?), Green Thinking dus! En wie daarin is geïnteresseerd, mag bij Innergie een workshop volgen. Zij geven er twee gratis weg! Meld je bij Monique Links, die heel toevallig ook hier links van mij vooraan zit.”

Triple helix-bijeenkomst

Ook werden de partners uitgenodigd voor aanwezigheid bij de triple helix-bijeenkomst van de Stedelijke Regio West-Brabant West. “Op 19 oktober ga je in gesprek met mensen werkzaam bij de overheid, in het onderwijs en diverse ondernemers. En professor Jan Rotmans komt ook! Hij deelt zijn visie over het belang én de noodzaak van samenwerking. Naast de vier ‘bekende’ regiogemeenten zijn ook de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Rucphen vertegenwoordigd.”

Blijtanken

Marlies eindigde haar verhaal met aandacht voor de bijzondere bijdrage van vandaag: de blijtank. Hier kon men terecht voor een compliment, een blijde boodschap of opbeurende tekst. “Mooi dat wij, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, toch ook maar weer personeel hebben gevonden om deze pomp te bedienen. Bedankt Roel!”

Geweldig personeel

“En ook grote dank aan de barbecue masters van vanavond, bestuursleden Arn van der Vorst en Wim Serno en betrokken partner Pim Huijgens van Page & Poster.” Ook Ali Smit werd bedankt voor haar inzet achter de bar. “En een extra bedankje ook voor haar collega van vanavond, Kaat Breedveld. Deze jonge dame gaat naar Curio Hospitality en zij doet het geweldig!”

Goed verzorgd

En ‘eindelijk’ mochten we dan gaan eten. Alles goed verzorgd door Stephan Ardon van Sardonos, die op deze avond ergens anders aan het werk was met al zijn personeel. “Jammer dat ik het moet missen, maar fijn dat jullie zoveel geschikte vrijwilligers hebben gevonden!”

Terugkijken

Was je erbij en wil je nog even genieten van de goede sfeer? Of kon je er niet bijzijn en wil je zien wat je hebt gemist?

Bekijk hier de foto’s die onze nieuwe partner Gian van Eekelen maakte (door te klikken op de afbeelding):

2022_Nazomer BBQ

Richard Korb en Hilde Jans van Korb Media zorgden voor een korte videoreportage van de avond: