Multicultureel koken bij Curio

15 november 2022

Match

Zowel Svetlana Hendriks van Mijn Wereldkeuken als Charlotte Leijs en Lisette Heijmans van Curio entree en Curio horeca, food en hospitality schreven er de afgelopen dagen vol enthousiasme over: hun fijne samenwerking! Bij onze bijeenkomsten leerden zij elkaar kennen en spraken over samen koken en samen leren. Een mooie combinatie voor deze drie partners.

Culturen samenbrengen

Met subsidie van het Buurt Cultuurfonds van Stadlander startte Svetlana haar initiatief Mijn Wereldkeuken. Hierbij brengt ze verschillende culturen samen om te koken, te eten en te leren van elkaar.

Perfecte plek

Svetlana zocht voor haar groep in Bergen op Zoom een geschikte ruimte. Charlotte vertelde haar: “Ons kooklokaal bij Curio entree wordt op vrijdagen niet gebruikt” Het bleek een perfecte plek! “Wat een gezellige groep enthousiastelingen. Na een stukje theorie van onze eigen student-top-instructeur, Tim Gelsomino, gingen ze aan de slag”, vertelt Lisette over het koken bij Curio horeca, food en hospitality.

Smakelijke Turkse gerechten

De koks komen uit Turkije, Oekraïne en Nederland en er is nog plek voor meer deelnemers op vrijdagmiddag. “Dit keer kookten ze heerlijke Turkse gerechten: kippensoep, gevulde kip met rijst, pittige bulgur-hapjes en een taart met karamelsaus! We zijn erg blij met de nieuwe locaties om te koken. Het is steeds gezellig en we lachen veel,” vertelt Svetlana.