Moedige gesprekken bij Korb Media

4 oktober 2022

Match

1,5 miljoen Nederlanders heeft geldzorgen. Dit heeft effect op hun dagelijks functioneren. Erover praten wordt vaak gezien als taboe. Tijdens onze Social Summer in het ZuidWestHoek College spraken Richard Korb en Hilde Jans van Korb Media, Calista Timmermans van AndersWerkt, Ad van Rijen van WijZijn Traverse Groep en Jacqueline Beekman van De Moedige Dialoog elkaar over het belang van een open gesprek. De match was gauw gemaakt.

Tafelgesprek

De Moedige Dialoog kon bij Korb Media terecht voor een tafelgesprek met gasten uit diverse organisaties. Zij vinden het van belang dit ‘verzwegen’ probleem onder de aandacht te brengen.

De tafelgasten waren Ad van Rijen (werkgever en bestuursvoorzitter WijZijn Traverse Groep), Jacqueline Beekman (bestuurder De Moedige Dialoog), Nadir Baali (wethouder Sociaal Domein Gemeente Steenbergen) en Harm van der Werf (ervaringsdeskundige).

De Moedige Dialoog

Voor wie er niet bij onze Social Summer op 5 juli aanwezig was, in het kort waar De Moedige Dialoog zich voor inzet:

  • Geldzorgen en financiële stress voorkómen.
  • Overheden, het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven én de mensen om wie het gaat echt met elkaar laten samenwerken.
  • Vanuit een collectieve ambitie werken aan oplossingen die mensen structureel uit de brand helpen.
  • Geldzorgen zijn een urgent, maatschappelijk probleem. De inspanningen om dat probleem op te lossen mogen niet versnipperd raken.

De opnames vonden half september plaats en de uitzending zal te zien zijn op SLOS en ZuidWest TV.