MKB netwerkbijeenkomst met MVO-sausje van Samen in de Regio

16 mei 2019

Evenementnieuws

Als je naam Samen in de Regio is, heb je samenwerken hoog in het vaandel staan. En dat klopt! “In navolging van de samenwerking bij de organisatie van het Werkgeverscongres in februari gingen we graag in op de uitnodiging van MKB Bergen op Zoom, om samen een netwerkbijeenkomst te organiseren voor ondernemers”, zo laat Anita Karremans weten aan het begin van deze avond.

Eerst was er een prettig welkom op de ruime locatie van WVS Bergen op Zoom. Een aangenaam ontvangst met aan hapjes en drankjes geen gebrek. Dick Vermaas legde alles op foto vast.

Wie ben jij?
Tijd om elkaars netwerk te leren kennen. Johan van den Berg namens MKB Bergen op Zoom en Anita Karremans van Samen in de Regio namen het woord. Annemiek Heijnen van VNO-NCW sprak over hun recente projecten. Froukje Nuijten van Bamboe Events, een jonge en enthousiaste event-organisator, vertelde over de manier waarop duurzaamheid verweven is in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de keuze van producten. Duurzaamheid speelt ook bij de keuze van een locatie, bij het inzetten van materialen. Het werkt ook door in het gedrag van je medewerkers. “Weggooien is zonde”, zegt Froukje. “Voor ons personeel zit dat als vanzelfsprekend tussen de oren en zij handelen daar ook naar.” Onno Eigeman van Duurzaam Stoer en Martin op den Brouw van Led Lighting lieten hun kijk op duurzaamheid in hun bedrijfsvoering zien.

Netwerken, duurzaam samenwerken
Genoeg input om over in gesprek te gaan. Dat gaat des te beter in kleine groepen. En om toch zo veel mogelijk ondernemers te leren kennen, waren er twee tafelrondes. Ook goed om even in beweging te zijn. Met aan elke tafel spraakzame ondernemers, had de avond het karakter van ‘business-to-business’ van het MKB maar deze keer met een andere kijk op samenwerken … ondernemen met gesloten beurzen. Het sausje van Samen in de Regio.

En betrokken ondernemen is voor iedereen weggelegd, als je elkaar maar ontmoet. De verrassende matches zijn daar het bewijs van en daar gaan we binnenkort vast en zeker meer over delen met u.