Met Kerst vertel ik het je

24 november 2020

Match

Zo. De kasten bij Samen in de Regio zijn opgeruimd. Wat dat oplevert? Pakken gekleurd papier dat al een paar keer met ons mee verhuisde, verhuist nu naar ZEP XL. Niet om daar in de kast te liggen! Er is al een bestemming voor. Op de dagbestedingsgroep ‘Creatief’ gaan de deelnemers binnenkort aan de slag met kerstkaarten. Papier is dus erg welkom!

Maak het verschil met een kaart

Met de deelnemers van de dagbesteding en de mensen die bij ZEP XL zelfstandig wonen, is besproken hoe je juist in deze tijd een verschil kunt maken met het versturen van een kaart. ‘Lang niet gezien, hoe gaat het met je?’ of juist ‘Dank dat je er zoveel voor mij was.’

We geven het aandacht

“Dit gebaar maken is niet altijd heel gemakkelijk en vanzelfsprekend voor de deelnemers of ze zijn zich er gewoon niet van bewust. Daarom geven we het aandacht”, vertelt Jelmer van ZEP XL die het papier bij ons komt halen. Ze maken extra veel kaarten, dus mochten alle cliënten enthousiast raken en er een ware kerstkaart-actie van maken, dan nog hoeven ze niemand teleur te stellen.

De aandacht voor elkaar, zoals dat bij ZEP XL gebeurt, geeft een kerstkaart extra waarde. Een echte kerstgedachte, al in november. Mooie inspiratie!