Doen waar je goed in bent!

22 juli 2020

Match

Als we aan de bewoners van tanteLouise denken, denken we aan ouderen. Maar op de locatie Moermont wonen ook jongere mensen. Zij wonen daar omdat zij een niet-aangeboren-hersenafwijking (NAH) hebben en zij de zorg nodig hebben die tante biedt. Maar deze jonge mensen hebben andere wensen.

Conny Zagers van tanteLouise raakt daarover in gesprek met Fleur van Gorkum van ZEP XL op een bijeenkomst van Samen in de Regio. “Wat een ontdekking! ZEP XL zit bij ons om de hoek en zij hebben juist de jongeren in huis. ZEP XL had geen idee dat bij ons ook een groep jonge mensen wonen”, vertelt Conny Zagers. En zo kwam het helemaal goed met de wensen van de jonge mensen.

“Wat een fantastische groep om mee te mogen werken! Het ontvangen van de NAH groep geeft een nieuwe  dynamiek binnen onze dagbesteding en de begeleiding is enorm enthousiast. Waar de behoefte ligt, dat wordt gefaciliteerd! Tuinieren, keramieken, creatief schilderen en iemand sleutelt graag aan een oude brommer, dus hebben we een Tomos op de kop getikt”, reageert Anne-Wil van der Heijden, manager bij ZEP Werkt.

We horen het vaak bij Samen in de Regio. Partners hechten grote waarde aan de diversiteit van het netwerk. Verrassend hoe je mensen ontmoet voor wie je onverwacht van grote waarde kunt zijn. Het voorbeeld van tanteLouise en ZEP Werkt is terecht van GROTE waarde: mensen laten bloeien omdat zij hun talenten kunnen inzetten en kunnen doen wat ze graag doen. Mooi leven voor iedereen.