Een baan!

11 december 2019

Match

De telefoon gaat bij het Werkcentrum, ’t Rijks aan de lijn: “ze gaat bij ons aan de slag hoor! Zij is super blij en wij geven haar graag die plek.” Werkzoekenden en werkgevers spraken elkaar bij de Meet&Greet All Inclusive, een evenement dat Samen in de Regio met het Werkcentrum organiseerde in november. Het telefoontje van ’t Rijks laat zien dat het werkt.

Voorbereiding op een goed gesprek
In gesprek gaan met een werkgever is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom heeft het Werkcentrum veel aandacht besteed aan het voorbereiden van de kandidaten. De een gaf het een stukje meer zelfvertrouwen, de ander leerde zich op een andere manier presenteren en voor iedereen stonden aan het eind van de rit drie waardevolle persoonlijke kenmerken op een visite kaartje. Klaar om in gesprek te gaan. En voor sommigen dus zelfs direct aan het werk.

Een baan!
Een van de kandidaten kwam helemaal op haar plek terecht in een praktische en afwisselende functie op ’t Rijks: surveilleren bij toetsen, toezien op benodigde materialen en ervoor zorgen dat er niet gespiekt wordt. Na afloop van de toetsing is er een verantwoordelijke taak, om alle documenten bij de juiste personen te bezorgen.

Waardevolle match
Een kandidaat die superblij is. Een kandidaat die het verdient. Daar doen ze het allemaal voor bij het Werkcentrum Brabantse Wal. Het is een match van onschatbare waarde. Mooi dat we dat we met het netwerk van Samen in de Regio een steentje kunnen bijdragen aan deze verbindingen.