Mediateam van SDW aan de slag

20 december 2022

Match

Bij onze Social Summer op het ZuidWesthoek College in Ossendrecht ontmoette Jeanine Hamaker (van JEH Coaching) Ramon van Amerongen, adviseur cliëntparticipatie van SDW. Hij vertelde haar over hun mediateam.

Mediateam

Dit mediateam bestaat uit cliënten en medewerkers van SDW. Het team maakt binnen én buiten SDW video’s en houdt interviews. Ramon: “Deze vorm van dagbesteding geeft de cliënten energie en zorgt voor persoonlijke groei. Daarnaast nemen zij op deze manier deel aan de maatschappij.”

Talent ontwikkelen

SDW begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De zorgprofessionals en vrijwilligers van SDW ondersteunen hun cliënten bij het ontwikkelen van hun zelfstandigheid en talenten. In zo’n mediateam ontdekken ze heel snel wat ze leuk vinden en goed kunnen.

Leerzaam

“Het is erg leerzaam voor onze cliënten om mee te denken met de opzet van een opdracht, te presenteren en te filmen,” aldus Ramon. Hij is bedenker en aanjager van deze nieuwe vorm van dagbesteding binnen de organisatie.

Introductievideo

Jeanine wilde graag een introductievideo voor haar EVKS-model. Dus zijn ze samen gaan zitten voor een geschikte manier om dit, redelijk omvangrijke, zelfreflectie- en motivatiemodel goed te kunnen uitleggen.

Mooi gedachtegoed

Omdat haar model het afgelopen jaar bij Curio Horeca, Food en Hospitality werd getest, komt docent Timothy Nahrwold ook in beeld. “Wat een mooi gedachtegoed en initiatief. Mooie mensen die op deze manier goed in hun kracht worden gezet. Echt geluk ontstaat pas door het volledig benutten van iemands krachten en talenten.”

Première

Inmiddels is de film klaar. Op 19 december om 13.30 uur is een officieel moment gepland bij SDW in Roosendaal. Jeanine is erg blij met de film én met deze bijzondere match.

Daar worden wij ook weer blij van! Zodra de film beschikbaar is, zullen we ‘m op deze pagina met je delen.