Matchen met een beetje geluk

26 januari 2021

Match

Van betekenis zijn voor elkaar kwam bij de match tussen het Mollerlyceum, Cargill en S&L Zorg neer op ‘elkaar verwennen’. Een vraag en een aanbod kwamen op een niet gepland maar heel gelukkig moment precies samen.

Ludieke actie met verwenpakket voor leerlingen

Ook de leerlingen van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom volgen al een tijdje online les vanuit huis. En inmiddels is duidelijk geworden dat dit nog wat langer gaat duren. Daarom zette de school voor de leerlingen een ludieke posteractie op. De leerlingen maakten kans op een verwenpakket als zij hun selfie met de poster deelden met hun mentor of op social media.

Perfecte timing

Bij Samen in de Regio hoorden we over deze actie en wisten we dat Cargill tassen met lekkernijen in huis had. En dat is echt een uitzondering, want zij produceren wel de grondstoffen maar niet de eindproducten. Zij trakteerden hun medewerkers op een bijzonder productpakket – zoete en hartige producten waar grondstoffen van Cargill in verwerkt zijn. Er waren wat extra tasjes en die bleven over. “We vinden het leuk dat we de scholieren met dit pakket een hart onder de riem kunnen steken”, zo liet Madelon Schenk van Cargill weten.

Nog niet klaar!

Omdat sommige producten niet echt thuis hoorden in een verwenpakket voor leerlingen, hadden we contact met S&L Zorg en die losten dat op. “Het ompakken van de tasjes is een eenvoudige dagbesteding die we op de woningen kunnen doen. Dat komt nu heel goed uit. Onze bewoners deden het met veel aandacht want voor geen één leerling mocht iets ontbreken.”, laat Debbie Kromdijk, jobcoach bij het Lambertijnenhof weten. De hartige producten die van pas komen bij een feestje op de woning kregen de bewoners en daar genoten alle woningen van mee.

Leukste foto’s verdienen een prijs

“De bewoners van het Lambertijnenhof hebben ons met veel zorg en ook super snel geholpen. De 50 winnaars van de posteractie kunnen we echt verrassen met dit verwenpakket met dank aan Cargill!”, vertelt Marie-Noëlle, Beleidsondersteuner op het Mollerlyceum, die enthousiast is over deze samenwerking.