match-match-match!

18 juni 2019

Match

Soms ontdekken partners van Samen in de Regio in één gesprek wel heel veel mogelijkheden om samen te werken, een match te maken. En als het dan ook nog allemaal lukt, is dat top! ZEP XL en tanteLouise maakten drie matches op rij.

Voor de groene vingers
Bewoners van de locatie in Dinteloord van tanteLouise beleven veel plezier aan wat tuinieren en het verzorgen van de moestuin. Als je in een rolstoel zit, dan is dat soms wat lastig. Maar niet met de houten bakken die de cliënten van de dagbesteding bij ZEP XL voor hen maakten, precies op de juiste hoogte voor rolstoelers met groene vingers. ZEP XL beschikt op haar locatie over uitgebreide apparatuur voor het bewerken van hout en het maken van bijvoorbeeld bloembakken. Dat doen ze graag, niet alleen voor tanteLouise!

Een plekje voor een ondernemer
En andersom komt er voor een ondernemende cliënt van ZepXL een mooie kans aan bij tanteLouise. In het winkeltje op de locatie Moermont kunnen ze wel een extra kracht gebruiken. ZepXL heeft veel cliënten in huis en die zijn van alle markten thuis. Er zit ook een ondernemend type bij en die kan nu aan de slag op een plekje wat heel goed past.

Voor de buurtbewoners
Locatie Moermont van tanteLouise is ‘om de hoek’ bij ZEPXL. Een goede reden, om eens bij elkaar langs te gaan en wel met bewoners van de afdeling NAH (niet aangeboren hersenletsel). Zij maakten bij ZEPXL kennis met de werkplaats en de dagbesteding. En met elkaar! Dus eerste was er koffie met een lekker taartje. Daarna een rondleiding op de locatie van ZEPXL. Vooral de houtbewerking, (ja, die van de hoge plantenbakken!) en alle indrukwekkende machines en techische zaken bleek veel belangstelling én voor de moestuinen!

Na de rondleiding hebben de bewoners en de mensen van de dagbesteding bij ZEPXL met zijn alleen nog insectenhotels gemaakt. Zo hebben ze elkaar goed leren kennen en de bewoners van tante weten het wel … ze komen graag regelmatig terug, om bij ZEPXL aan de slag te gaan. ZEPXL en tanteLouise gaan ervoor zorgen dat het daar al op korte termijn van gaat komen.

Het team van Samen in de Regio is erg trots op deze samenwerkingen, die binnen het netwerk zijn ontstaan.