Mannensoos bij Ricoh

19 april 2018

Match

Zo, is dat even lekker, zo’n middagje als mannen onder elkaar. Koud pilsje erbij en een ouderwetse plak leverworst en een blokje kaas.

Bewoners van tanteLouise – echte mannen – schoven vandaag aan bij Ricoh in Bergen op Zoom voor de eerste echte mannensoos. Samen met medewerkers van Ricoh en DHL genoten zij van een lekker informeel programma. De soos volgt op de kerstlunch die Ricoh eerder hield voor ouderen van tanteLouise. Toen viel op dat met name de mannelijke deelnemers opbloeiden toen zij eens lekker konden bijkletsen met hun tafelgasten. Volgens Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij tanteLouise, zitten mannen doorgaans wat meer verlegen om een praatje, daar waar vrouwen wat gemakkelijker aansluiten bij een workshop of een gymlesje.

Voor Ricoh aanleiding om de emancipatie even te laten varen en een eerste echte mannensoos op touw te zetten. Het werd een succes, niet in het minst door de medewerking van taxibedrijf Revo en cateraar Vermaat. TanteLouise trakteerde iedereen op een kleurrijke mok. Bij tante zijn deze kanjers van Ricoh altijd welkom. En kunnen ze ook nog eens bij elkaar op de koffie…