Maatschappelijke teambuilding voor iedereen!

26 november 2014

Match

Zorghoeve Kakelbont was zeer te spreken over haar eerste match! “Cargill is bij ons in het kader van haar maatschappelijk teamuitje, komen helpen met diverse klussen in de nieuwbouw. Wij hebben een hele leuke middag gehad en hopen dat zij dit ook zo hebben ervaren”, aldus Ingrid Havermans directeur Zorghoeve Kakelbont. Benieuwd wat maatschappelijke teambuilding voor uw bedrijf kan betekenen? Lees dan de ervaring van Hans Vercouteren,  EHS manager bij Cargill.
Sinds een jaar proberen we met ons team (Environment, health & safety) een andere insteek te geven aan onze team uitjes. De ene keer gaan we helpen schilderen bij de voedselbank, de andere keer helpen we bij NLdoet in een verzorgingstehuis en deze keer mochten we te gast zijn bij “Zorghoeve Kakelbont”.

“Zorghoeve Kakelbont”….. Toch eerst even googlen voordat we hier naar toe gaan.
Pluimvee, fruitteelt, kinderfeestjes, diverse soorten dagbesteding voor jongeren en ouderen. Klinkt goed en het past in de interesse van het team om een helpende hand te bieden.

Met in het achterhoofd in gedachte dat we op een boerderij terechtkomen waar de boer en de boerin mensen aan het werk zetten om stallen uit te mesten, fruit te plukken etc. zetten we koers naar Dinteloord. Nog niet gemakkelijk om er te raken vanwege het feit dat diverse routes afgesloten zijn i.v.m. de uitgebroken vogelgriep.

Op het terrein aangekomen zijn we enigszins verbaasd. Tuurlijk de boerderij en de fruitboomgaard zien we wel, maar we zien ook een immens hagelnieuw gebouw wat nog volop in de afwerkingsfase zit. Is dit de zorgboerderij vragen we ons af? Dan moeten we onze zienswijze over zorgboerderijen ietwat bijstellen…..

Binnen worden we hartelijk welkom geheten door Marianne, met koffie en een lekkere koek. We krijgen uitgebreid uitleg over de locatie waar we terechtgekomen zijn. De doelstellingen, het publiek en de manier van werken komen uitgebreid aan bod. Na een rondleiding door het enorme gebouw zijn we allen onder de indruk. Dit is geen “zorgboerderijtje” meer, dit is een zelfstandig opperende particuliere zorginstelling met een goed business model erachter!

Maar goed, we zijn niet gekomen om alleen maar te luisteren dus gaan we aan de slag. Twee man aan de schoonmaak van het kantoor, twee man in de keuken en twee man in de werkplaats. Er wordt geschrobd en geboend en geschuurd en ook al is het maar een 1,5 uur, toch hopen we weer iets bijgedragen te hebben om dit project tot een succes te maken.

Na de werkzaamheden was het plan om richting Italiaans restaurant te gaan, maar de Brabantse gastvrijheid “dwong” ons om samen met de kok en Marianne een goede kop tomatensoep met brood te eten en in de tussentijd nog wat meer informatie te krijgen over de dagelijkse gang van zaken in zo een bedrijf. Want zo moet je het eigenlijk wel noemen.

We spreken af dat we nog eens terugkomen als het cafeetje helemaal ingericht is.