Maatschappelijke teambuilding als goed voorbeeld

10 januari 2022

Match

In het najaar van 2021 maakte een groep van ruim veertig medewerkers van ABN AMRO kennis met Curio isk. Vanaf dan verbindt het ABN AMRO team West-Brabant zich voor een bepaalde periode aan deze internationale schakelklas. Allereerst door een financiële bijdrage aan het project Our Workflow en daarnaast door de handen uit de mouwen te steken om samen met de leerlingen een moestuin aan te leggen. Daaraan voorafgaand moest nog eerst een stuk grond worden geschikt gemaakt.

Een pittige klus

Zij gingen aan de slag met een gedeelte van de grond rondom de school vrij te maken van struiken, onkruid en tegels. “540 m² terrein waar heel veel snoei- en graafwerk te doen was”, vermeldt relatiemanager Annet Schellen. “Het was een pittige klus, maar met hulp van alle kanten zoals een houtversnipperaar van de gemeente Bergen op Zoom en tuingereedschap van Intratuin Halsteren, was het in twee dagen geklaard.”

Gezond en dichtbij

De tuin is nu klaar, zodat de leerlingen in het voorjaar hun gewassen kunnen zaaien en oogsten. Er is ook ruimte voor een kas, die wordt gesponsord door de Cargill Cares Council. “Niet alleen super leerzaam, maar ook gezond én lekker! De groenten zullen worden gebruikt voor het eten dat wij hier met de leerlingen bereiden. Handig om het zo dichtbij ‘huis’ te hebben. En mijn studenten krijgen zo ook meer feeling met ‘hun’ maaltijden”, aldus Jacky Masseurs.

Maatschappelijke teambuilding

Voor ABN AMRO was het niet alleen een zeer waardevolle bijdrage aan een schoolproject, het was ook een goed moment om weer eens samen te komen. Dit zien wij als een mooi voorbeeld van maatschappelijke teambuilding!