Maatschappelijke Beursvloer biedt gezonde kijk op samenwerken

24 mei 2022

Evenementnieuws

Diederik Gommers daagde in oktober 2021 bedrijven en organisaties uit om bewust aandacht te hebben voor preventie. Wij gingen deze uitdaging aan! Gezond samenwerken en preventie. Dát is waar het om draaide tijdens deze Maatschappelijke Beursvloer in het Markiezenhof.

Stimuleren van gezondheid

De avond startte met het ondertekenen van het Lokaal Preventie Akkoord. Maar liefst vijfentwintig partijen wil de Gemeente Bergen op Zoom met elkaar verbinden om zo de aandacht voor mentale en fysieke gezondheid van inwoners te versterken. Het doel? Een ommezwaai van ziekenzorg naar gezondheidszorg. Ofwel: het stimuleren van gezondheid en minder de focus op ziekte.

Diverse bijdragen

Opvallend is hoe divers deze bijdrage aan de mentale en fysieke gezondheid is. Zeer uiteenlopende bedrijven en organisaties ondertekenden het akkoord. Hun projecten en initiatieven zijn gericht op de medewerkers, bewoners, cliënten, leerlingen of patiënten.

Voorbeelden?

Een middelbare school die leerlingen een cursus reanimeren aanbiedt, een fysiotherapiepraktijk met een speciaal programma voor kinderen met obesitas, coaching op mentaal welzijn op de werkvloer, een cursus gezondheidsvaardigheden en werken met de aanpak van Positieve Gezondheid, etc.

De Gemeente Bergen op Zoom organiseerde de Dag van het Park als passend initiatief bij het Lokaal Preventie Akkoord. Hiermee promoten zij hoe de openbare ruimte een gezonde beweeg- en ontmoetingsplek kan zijn. Ook faciliteerden zij gratis trainingen Positieve Gezondheid. Medewerkers van bijna dertig bedrijven en organisaties namen hieraan deel.

Hier lees je meer over de initiatieven van de vijfentwintig ondertekenaars van het Lokaal Preventieakkoord.

Matchen levert wat op!

Tijdens deze Maatschappelijke Beursvloer in het Markiezenhof vonden de ondertekenaars en partners van het netwerk elkaar om een specifieke vraag of aanbod rondom hun project of werkzaamheden te delen. En om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingen. Een van de gasten zei: “Ik ben aangenaam verrast door de opkomst en sfeer. Het voelde heel uitnodigend!”

Smakelijk en sfeervol

Dit alles onder het genot van gezonde salades, verse broodjes en frisse drankjes. Het eten werd bereid door de jongeren van Our Workflow en de drankjes werden geserveerd door Quincy en Anne, twee hostessen van Curio Horeca, Food en Hospitality. De prachtige ambiance van de Hofzaal en de Tuinkamer van het Markiezenhof droegen zeker ook bij aan de sfeer.

Exclusieve toegang

Speciaal voor de genodigden was de mogelijkheid om de tentoonstelling de Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks te bekijken. Deze expositie biedt een prachtige selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met werken uit de eigen collectie van het stadspaleis.

Wordt vervolgd

Er werden deze avond al diverse matches vastgelegd. Ook waren er aanwezigen die zeiden nog geen vaste afspraken te hebben gemaakt, “Maar dat er contact volgt, dát is zeker!” Binnenkort dus meer nieuws over de betekenisvolle verbindingen die zijn ontstaan. Voor vertrek heeft een groot aantal mensen laten weten benaderd te willen worden voor informatie over de volgende workshop Positieve Gezondheid. Dus, wordt vervolgd…

Bekijk hier de foto’s van deze Maatschappelijke Beursvloer, die werden gemaakt door Christian Keijsers.