Maatschappelijke betrokkenheid als bedrijfscultuur

22 maart 2017

Match

Maatschappelijke betrokkenheid zit verankerd in de bedrijfscultuur van De Kok Bouwgroep. De bouwondernemer helpt jaarlijks vele verenigingen en stichtingen. Vaak worden afdelingsuitjes uit eigen beweging benut om ‘iets goed te doen’ voor de maatschappij en wordt er in plaats van een traditioneel personeelsuitje gekozen voor een activiteit ten bate van de samenleving.

Op 10 maart hebben de medewerkers uit Bergen op Zoom zich in totaal 80 uur ingezet voor vier maatschappelijke organisaties in de regio. Na een centrale opening van de dag, trokken de medewerkers erop uit naar het project van hun keuze. Op deze middag werden diverse klussen aangepakt en leuke activiteiten werden georganiseerd. Door deze unieke samenwerking werd het een onvergetelijke dag!

Samensmelting van twee werelden

Maar liefst twintig werknemers schreven zich in voor de vier verschillende activiteiten.  Het betekende een interessante samensmelting van twee verschillende werelden. Het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Samen in de Regio werd door De Kok Bouwgroep ingezet voor het maken van de verbindingen  met het de maatschappelijke organisaties en de coördinatie van deze activiteiten. Het eindresultaat per project is een welverdiend resultaat van een energievolle middag.

Handen uit de mouwen
Dit jaar werd gekozen voor diverse activiteiten op het gebied van de handen uit de mouwen steken.  Bij stichting ’t Roer om werden de werkbanken in de verf gezet. Vorig jaar had de Bouwgroep het hout voor deze NLdoet klus namelijk gedoneerd aan de stichting. Daarnaast vertrokken de medewerkers pas nadat zij een nieuwe gereedschapswand voor de stichting konden achterlaten. Ook Hospice De Markies van TanteLouise werd getrakteerd op een nieuw likje verf. De zorginstelling werd van binnen helemaal in het nieuw gestoken. Een echte eye catcher!

Naar stadsspeeltuin van Glymes en Stay Okay vertrokken de medewerkers met de groene vingers. Het in orde maken van de speeltuin stond in het teken bij van Glymes. Zo werden de daken van de speeltoestellen teruggeplaatst en stond er een echte voorjaarsschoonmaak op de agenda.  Bij Stay Okay werd een klimaatkast gebouwd door de medewerkers van De Kok Bouwgroep.  StayOkay gelooft in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd.  Daarom gaan zij middels haar eigen koffiedik Oesterzwammen kweken. Hiervoor was StayOkay nog wel op zoek naar een op maat gemaakte klimaatkast, volgens Bas van Kesteren een uitstekende klus voor De Kok Bouwgroep. In ruil voor deze activiteit bood Bas zijn locatie aan voor de afsluitende borrel.

De Kok Bouwgroep sloot haar MVO-dag af met een gezamenlijke borrel bij Stay Okay.  Als tegenprestatie hadden alle partijen een lekkernij aangeboden voor bij deze afsluiting.

De Kok Bouwgroep heeft bewezen dat je maatschappelijke betrokkenheid inhoud kunt geven. Eén ding staat vast. De Kok wilt haar MVO-dag volgend jaar overtreffen, dus dat belooft wat!