Voorkomen is beter dan genezen

Een van de bekendste uitspraken over gezondheid is ‘voorkomen is beter dan genezen’. In de afgelopen twee jaar werd duidelijk hoe belangrijk gezondheid is. Maar hoe zorgen we nou dat mensen hun levensstijl veranderen om in de toekomst minder vatbaar te zijn voor ziektes? De gemeente Bergen op Zoom pakt die handschoen actief op.

Lokaal Preventieakkoord

De gemeente Bergen op Zoom wil een bijdrage leveren aan de mentale en fysieke gezondheid van haar inwoners. Daarom is de gemeente aangesloten bij het Nationaal Preventieakkoord. Maar ze gaan ook een stapje verder: het Lokaal Preventieakkoord moet zorgen voor een vitale gemeente, waarbij alle partijen samenwerken: werkgevers, werknemers, zorginstellingen en overheid.

Aandacht voor meerdere thema’s

Deze lokale preventieaanpak gaat over een combinatie van thema’s uit het Nationaal Preventieakkoord aangevuld met lokale thema’s. Denk aan:

  • een gezonde leef- en/of werkomgeving
  • het terugdringen van armoede
  • de toename van mentale gezondheid

 

Ga jij ook voor een gezonde gemeente?

Verschillende partners gaven al aan deze ambitie te ondersteunen en te ondertekenen. Kun jij een bijdrage leveren om inhoud te geven aan dit Lokaal Preventieakkoord? Laat het ons weten via info@sameninderegio.nl.

 

 

De video van de Provincie Noord-Brabant ‘Gezondheid en wat kun jij daaraan doen’ bekijk je hier: