Lockdown mét laptop voor studenten

14 december 2020

Match

Net op tijd! 24 studenten van Curio Entree, onderdeel van Curio Onderwijs groep kregen vlak voor de lockdown een laptop overhandigd. “Met ons netwerk dat midden in de samenleving staat weten de partners van Samen in de Regio ons goed te vinden en door de korte lijntjes maken we snel de betekenisvolle verbindingen voor en met onze partners. Deze keer was het Curio Entree die niet tevergeefs als partner een beroep deed op het netwerk.

Het verschil maken
Deltacom, partner en expert in ict, is de spil van deze match. Zij wezen ons op een partij van 24 laptops, uniek om die te bemachtigen in de oververhitte markt van refurbished laptops. De medewerkers van Deltacom maakten die gebruiksklaar voor de studenten, een bijdrage die zij geven aan het netwerk. Met een laptop maak je het verschil voor een student. Nu is het gelukt om dat verschil 24 keer te maken.

Dankbare studenten
Een laptop kun je niet missen nu het onderwijs voorlopig weer volledig online zal gaan. Maar een laptop is niet voor iedereen iets wat je aanschaft omdat het erbij hoort. En dat het betekent dat deze studenten nu ook thuis meer aan de slag kunnen gaan met huiswerk en schoolvoorbereidingen, schrikt hen helemaal niet af. Op kerstkaartjes die feestelijk in kleine kerstboompjes hingen, schreven zij: “bedankt, ik leer nu veel met de laptop”, “heel erg bedankt, met deze laptop kan ik mijn lessen goed volgen, ik had ‘m heel hard nodig.” Deltacom en Samen in de Regio kregen deze kerstboompjes als cadeau.

 

En enthousiaste docenten
De docenten hebben stuk voor stuk een groot hard voor deze studenten, die vaak nog niet lang in Nederland zijn en onderwijs volgen en maar een piepklein budget hebben. Charlotte Leijs, een van docenten aan Curio Entree vertelt: “Deze laptop in bruikleen tijdens de opleiding helpt enorm om hen te stimuleren en te betrekken bij het onderwijs. We gunnen het hen zo, dat het eens meezit. Dat je mee kunt doen en dat je niet  één maar lekker eens tien stappen vooruit zet. Het is uniek, dankzij Samen in de Regio en Deltacom, dat we dit zelfs voor zo’n grote groep studenten kunnen doen.”