Leuke samenwerking en mooi werk

13 september 2022

Match

Thijs van Loenhout van Hoppenbrouwers Techniek stuurde ons in de eerste week van hun partnerschap een reactie op een vraag van onze Vraag & Aanbod-pagina. “Ik zag dat jullie voor een partner klussen zoeken voor hun dagbestedingslocatie. Wij hebben misschien wel iets.”

Serieus werk

En inderdaad. Het bleek iets te zijn. Wij stuurden het aanbod door aan Sabine de Kok van S&L Zorg, die haar collega, jobcoach Annemarie van Overveld tipte. Zij was direct enthousiast! “Dit is voor onze cliënten een hartstikke mooie opdracht! Serieus werk met een duidelijke taakomschrijving.”

Materiaal afgeleverd

De collega’s van het opleidingsteam van Hoppenbrouwers Techniek, Dorien van Dorst en Falco Peetjens, zijn ook blij met het contact met S&L Zorg. Falco stuurde voor de zomervakantie een mail: “De materialen zijn afgeleverd bij het Lambertijnenhof Bergen op Zoom. Leuk hoe enthousiast ze daar zijn!”

Buizen en bochten

Het gaat om een vaste samenwerking. Annemarie: “Onze dagbestedingsgroep maakt pakketten voor leerlingen om ze te laten kennismaken met de installatie- en elektrotechniek. Zo’n pakket bestaat uit pvc-buizen, pvc-bochten, een peertje, een snoer, een lamp en een schakelaar. Van een lange pvc buis knipt de begeleiding de stukken op maat en de deelnemers zorgen ervoor dat alle producten in het pakket komen.”

Genoeg te doen

Er werken verschillende deelnemers aan de opdracht mee. “Nu wordt er een voorraad gemaakt, zodat er altijd voldoende op het bedrijf liggen. Dat is voor nu een grote klus, daarna is het de bedoeling dat de voorraad geregeld wordt aangevuld. In de toekomst komt er ook nog in- en ompakwerk bij,” aldus Annemarie. “Een hele leuke samenwerking!”