Leerlingen ’t Rijks sluiten het schooljaar klussend af!

27 augustus 2018

Match

Net voor het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie, staken de leerlingen van RSG ’t Rijks de handen nog eens flink uit de mouwen. Tijdens de zogeheten onderwijsdag van RSG ’t Rijks gingen 100 leerlingen, verspreid in groepjes, aan de slag bij diverse partners van Samen in de Regio!

Zorgboerderij Power To Get Up
Het meewerken op een echte boerderij, dat was de taak van een groepje leerlingen. Hier hielpen ze, samen met de deelnemers van de zorgboerderij, mee met de verzorging van de dieren. Alle aspecten kwamen hierbij aan bod, zo werkten de leerlingen mee met het voeren, brachten ze de dieren naar buiten zodat ze in de stallen konden werken.

RKSV Halsteren
Ook bij voetbalvereniging RKSV Halsteren werden de handen flink uit de mouwen gestoken. Er waren genoeg klussen te doen bij de voetbalvereniging die met de hulp van de leerlingen eindelijk uitgevoerd konden worden. RKSV Halsteren beschikt nu over een onkruidvrij looppad rondom het veld en dat ziet er toch een stuk beter uit dan voorheen!

SKW Lepelstraat
Ontmoetingscentrum ’t Weike werd grondig aangepakt door de leerlingen. Zowel binnen als buiten gingen ze aan de slag met verschillende schoonmaakwerkzaamheden. Na een ochtend vol boenen en vegen, kunnen de bezoekers van ’t Weike deze zomer genieten van een fris ontmoetingscentrum!

SC Welberg
Bij SC Welberg lieten de leerlingen hun handen ook flink wapperen. De vereniging had nog genoeg groene & schoonmaak klussen liggen vol enthousiasme opgepakt werden. Er werden diverse schoonmaakwerkzaamheden verricht en ook het groen rondom het gebouw werd door de leerlingen aangepakt. De leerlingen werkten hard maar hadden ook zeker plezier in wat ze deden, en dat maakte deze dag tot een echt succes!

Daarnaast werd er door de leerlingen geklust bij S&L Zorg, NatuurpodiumTanteLouise, Zorgboerderij den Hof en Zorghoeve Kakelbont.

Na uren hard werken, kon er worden teruggekeken op een waardevolle dag. Op naar een welverdiende vakantie!