Leerlingen kunnen straks zelf verbouwen

17 februari 2022

Match

Bij twee ABBO scholen is eind december 2021 en begin februari 2022 een prachtige kas geplaatst. Deze kassen zijn gesponsord door de Cargill Cares Council en door de Kiwanis Club Bergen op Zoom. Beide partners vinden het belangrijk om de wereld een beetje beter te maken.

Wachten op de lente

Bij Basisschool De Nieuwe Veste in Steenbergen zetten diverse hulpouders in weer en wind de tuinkas neer. De inrichting en inhoud volgt zodra het weer wat beter is. Ook bij Algemene School Oost uit Bergen op Zoom werd een tuinkas geleverd. Hierbij kwam Zuidwest TV zelfs langs en maakte er een uitgebreid verslag van.

Leren van de natuur

“Het motto van Kiwanis is ‘serving the children of the world’, dus deze kas is een heel mooie bijdrage hieraan,” zegt Kiwanislid Martin Venselaar. Algemene School Oost is een Biologie Plus school en heeft al een moestuin op het schoolplein. Volgens docent Mariska Huijsmans is de plantenkas daar een goede aanvulling op. “Met deze kas kunnen we de kinderen leren hoe zij groenten en fruit kunnen verbouwen, zodat zij kunnen leren van de natuur.”

Het is mooi hoe we binnen het netwerk hebben kunnen zorgen dat motto’s en wensen van verschillende partijen elkaar bereiken en versterken.